AS ROMA v ASTRA GIURGIU 4-0 (2-0) / Campioana a scapat ieftin pe OLIMPICO

Prima confruntare din istorie dintre ASTRA GIURGIU si AS ROMA va avea loc, joi seara cu incepere de la ora 22.05, si va fi transmisa, in direct, la Dolce Sport 1. Partida conteaza pentru turul al II-lea al grupei E din EUROPA LEAGUE.

UPDATE: ASTRA GIURGIU, campioana en-titre din LIGA I, a pierdut clar, scor 4-0, meciul disputat in Cetatea Eterna in fata italienilor de la AS ROMA, condusi in teren de veteranul FRANCESCO TOTTI care a participat la trei dintre cele patru goluri marcate de gazde. Meciul a fost unul fara istoric, giurgiuvenii avand un prim atac in minutul 6, urmatorul avand loc in ultimele zece minute cand romanii au redus motoarele. In ciuda scorului unul dintre remarcatii de la ASTRA din aceasta seara a fost SILVIU LUNG care a limitat proportiile unui scor care putea deveni rusinos in fata unei echipe romane care a folosit multe rezerve. Golurile celor de la AS ROMA au fost marcate de Strootman (15), Fazio (45+2), Fabricio (47-aut) si Salah (54). Primavara europeana devine un obiectiv imposibil pentru Sumudica si elevii sai, dupa doua partide, ASTRA avand un golaveraj de 2-6 si 0 puncte in clasamentul grupei E. In celalalt meci al grupei, Viktoria Plzen si Austria Viena au remizat, 0-0.

STIRE INITIALA

AS ROMA este o echipa infiintata in anul 1927 si are in palmares 3 titluri de campioana, 9 Cupe ale Italiei si doua Supercupe ale Italiei. In sezonul precedent al Champions League, AS ROMA a ajuns pana in sferturile de finala, unde a fost eliminata de Real Madrid, scor 4-0 la general. Italienii au ratat grupele Champions League, dupa ce au au fost eliminati de FC Porto in play-off-ul competitiei (scor 4-1 la general).

Dupa sase etape disputate in Serie A, AS ROMA ocupa pozitia a patra, cu 10 puncte castigate, la 5 puncte de liderul Juventus. In prima partida a grupei, echipa antrenata de tehnicianul Luciano Spalletti a remizat cu Viktoria Plzen, scor 1-1.

In schimb, campioana Romaniei, ASTRA GIURGIU, se afla pe locul 11 in Liga 1, cu doar 3 victorii in cele 10 partide disputate. In aceasta grupa E a Europa League, ASTRA GIURGIU a debutat cu o infrangere pe teren propriu, scor 2-3 cu Austria Viena.

AS ROMA v ASTRA GIURGIU (echipe probabile):

AS ROMA: Alisson –  Bruno Peres, Manolas, Fazio, Juan Jesus – Nainggolan, Paredes, Gerson – El Shaarawy, Perotti, Iturbe. Antrenor: Luciano Spalletti.
ASTRA GIURGIU: Lung – Sapunaru, Geraldo Alves, Fabricio, Morais – Takayuki, Lovin – Budescu, Teixeira, Niculae – Alibec. Antrenor: Marius Sumudica

STADION: OLIMPICO (Roma)
ARBITRU: Aliar Aghaiev (Azerbaidjan).

CLASAMENT GRUPA E a EUROPA LEAGUE:

1. Austria Viena 1j 1 0 0 (3-2) 3 puncte
2. AS ROMA 1j 0 1 0  (1-1) 1 punct
3. Viktoria Plzen 1j 0 1 0 (1-1) 1 punct
4. ASTRA GIURGIU 1j 0 0 1 (2-3) 0 puncte

Sursa foto: uefa