Asa arata un Jaguar dupa ce a stat 58 de ani in garaj ! A primit un facelift de 1.000.000 de dolari !

Un model Jaguarul a beneficiat de un facelift de un milion de dolari dupa ce a stat uitat 58 de ani intr-un garaj.

In intreaga istorie a Jaguar, un singur model a reusit sa atinga un record de viteza. Aparut in 1953, Jaguar XK 120 a rulat cu 276,8 kilometri la ora in Belgia, sub conducerea lui Norman Dewis. Dupa cursa excelenta, masina a fost uitata intr-un garaj din Europa, pana in 2011, conform incont.ro. “Era intr-o stare foarte proasta, foarte ruginita. Nimeni nu a iubit-o si nu a ingrijit-o timp de multi ani”, spune Derek Hood, cel care a redescoperit-o in 2011, alaturi de Jeff Lotman.

Cum Hood detine JD Classics, o firma britanica specializata in restaurarea modelelor clasice Jaguar, a hotarat sa ii acorde masinii un facelift. Dupa 18 luni si 5.500 de ore pentru restaurarea masinii, pe care au poreclit-o “Jabbeke Jag”, rezultatele sunt uimitoare.

Majoritatea partilor au fost inlocuite, in timp ce altele au fost reconstruite de la zero. De exemplu, interiorul este de la cockpit al unui avion, vopsit manual si contine insertii de lemn.   “De fiecare data cand iei o masina ca asta, pe care vrei sa o restaurezi, totul trebuie facut ca la carte. Provocarea consta in faptul ca unele parti componente sunt facute special pentru aceasta masina, asa ca nu exista altele de rezerva”, a explica Lotman. 

Sursa foto: incont.ro