ASASINAT BORIS NEMTOV: ANNA DURITKAIA, top modelul care se afla cu politicianul, este interogata periodic

ASASINAT BORIS NEMTOV. ANNA DURITKAIA, modelul ucrainean care se afla alaturi de politicianul rus BORIS NEMTOV in momentul uciderii acestuia vineri seara pe Marele Pod de pe raul Moscova (Bolsoi Moskvoretki) si singurul martor in acest caz de ASASINAT POLITIC, se afla in prezent in capitala rusa sub paza permanenta, a declarat duminica seara ILIA IASIN, un prieten al defunctului, intr-un interviu acordat postului de televiziune ucrainean TSN.

ASASINAT BORIS NEMTOV. El a spus ca anchetatorii au promis sa o elibereze miercuri, cand va putea pleca in Ucraina. Deocamdata, ANNA DURITKAIA se afla la dispozitia anchetei si este chestionata periodic, a adaugat Iasin, om politic de opozitie. Informatii contradictorii au circulat duminica privind locul in care s-ar putea afla prietena lui BORIS NEMTOV. Initial, deputatul ucrainean Ostap Semerak declarase ca politia rusa nu i-a permis consulului ucrainean la Moscova, Ghennadi Breskalenko, sa o contacteze pe tanara.

ASASINAT BORIS NEMTOV. Mai tarziu, purtatorul de cuvant al Ministerului ucrainean de Externe, Evgeni Perebiinis, a afirmat ca libertatea de circulatie a ANNEI DURITKAIA (23 de ani), martor-cheie in cazul asasinarii politicianului de opozitie BORIS NEMTOV, nu este limitata, potrivit Interfax-Ukraina.

CITESTE SI: PETRO POROSENKO a dezvaluit MOTIVUL pentru care BORIS NEMTOV a fost ucis 

ASASINAT BORIS NEMTOV. ANNA DURITKAIA intentioneaza sa revina in Ucraina, iar diplomatii ucraineni vor face tot posibilul sa o ajute. ‘In acest sens, ambasada Ucrainei a trimis o nota Ministerului de Externe rus cu solicitarea de a-i asigura dreptul de a se intoarce acasa’, a mai spus purtatorul de cuvant citat, mentionand ca autoritatile de la Kiev cunosc locul in care este tinuta tanara, care la inceput a stat la unul din prietenii lui BORIS NEMTOV.

ASASINAT BORIS NEMTOV. In acelasi timp, INNA DURITKAIA, mama tinerei, le-a cerut presedintelui PETRO POROSENKO si diplomatilor ucraineni sa se implice pentru ca fiica sa sa se poata reintoarce la Kiev, relateaza postul de televiziune ucrainean HromadskeTV. Ea crede ca autoritatile ruse vor incerca sa lege uciderea lui BORIS NEMTOV de Ucraina, iar fiica sa este calea cea mai simpla pentru aceasta. ‘Vor sa faca din ea o noua Nadia Savcenko’, femeia-pilot ucraineana care se afla din iulie in detentie in Rusia si care este acuzata de uciderea a doi jurnalisti rusi in estul Ucrainei, si-a ea exprimat temerile.

ASASINAT BORIS NEMTOV. Femeia a spus ca autoritatile ruse i-au permis doar o singura data consulului ucrainean sa se intalneasca cu fiica sa. Anchetatorii i-au confiscat telefonul fiicei sale si ea nu mai poate sa comunice cu parintii, mai spune mama ucrainencei. Anterior, unele mass-media ucrainene si ruse au relatat ca ANNA DURITKAIA urmeaza sa fie transferata la o ‘pensiune’ din Moscova pentru investigatii suplimentare.

ASASINAT BORIS NEMTOV. “Anchetatorii nu vor sa o lase sa plece in Ucraina. Pana miercuri, ea nu va pleca nicaieri, intrucat au fost programate cercetari suplimentare”, a confirmat avocatul tinerei, Vadimir Prohorov, care nu a exclus ca investigatiile sa se prelungeasca, potrivit TASS.

CITESTE SI: VIDEO BORIS NEMTOV, lider al opozitiei din Rusia, a fost ASASINAT la MOSCOVA 

ASASINAT BORIS NEMTOV. “ANNA DURITKAIA este gata sa revina in Rusia daca va fi necesar, dar anchetatorii refuza. Practic ea este in arest la domiciliu”, a spus avocatul, care a adaugat ca va contesta aceasta decizie pe langa Parchetul rus. In plus, Duritkaia a refuzat orice protectie din partea anchetei, dar doi pana la patru agenti sunt permanent langa ea.

ASASINAT BORIS NEMTOV. In ciuda faptului ca zona in care a fost ASASINAT BORIS NEMTOV este cea mai protejata din Federatia Rusa si este literalmente impanzita de ofiteri de politie si camere de supraveghere, niciun suspect nu a fost inca retinut.

Sursa foto: ria.ru