ASASINAT POLITIC TURCIA: UMARALI KUVATOV, liderul opozitiei tadjice, a fost IMPUSCAT MORTAL

ASASINAT POLITIC TURCIA. Liderul opozitiei tadjice, UMARALI KUVATOV, a fost IMPUSCAT MORTAL joi seara de un necunoscut pe o strada din ISTANBUL, relateaza vineri Reuters. 

UMARALI KUVATOV, in varsta de 47 de ani, care traia in exil in Turcia si conducea miscarea de opozitie ”Grupul 24”, a fost UCIS cu un singur glont tras in cap, joi seara, in jurul orei 20.30 GMT, in cartierul FATIH din ISTANBUL, a indicat agentia turca de presa Dogan. Asasinul a reusit sa fuga de la fata locului. Politia refuzat sa faca comentarii.

CITESTE SI: VIDEO BORIS NEMTOV, lider al opozitiei din Rusia, a fost ASASINAT la MOSCOVA

ASASINAT POLITIC TURCIA. Potrivit sursei citate, politia din Turcia investigheaza cazul asasinarii opozantului tadjik UMARALI KUVATOV, care luase cina intr-o casa din zona inainte de a fi UCIS in plina strada. 

UMARALI KUVATOV, un critic deschis al liderului forte al Tadjikistanului, Emomali Rahmonov, era deja fara suflare cand a sosit echipajul medical la fata locului, iar politia face cercetari in zona. 

CITESTE SI: Un NOU ATAC ARMAT a avut loc la Copenhaga. Presupusul AUTOR a fost IMPUSCAT 

ASASINAT POLITIC TURCIA. Miscarea ”GRUPUL 24” a fost declarata organizatie extremista si a fost interzisa in octombrie 2014 de catre Curtea Suprema din Tadjikistan. Justitia tadjika l-a dat in urmarire pe UMARALI KUVATOV pentru o serie de infractiuni, inclusiv EXTREMISM. Turcia a refuzat sa-l extradeze.

Sursa foto: bbc.co.uk