Asasinii pasiunii. Sau cum sa scapi de sabotorii sexului!

Traim intr-o societate care ne bombardeaza cu informatii despre sex. Dintre acestea, putine sunt corecte si utile. Majoritatea ne genereaza false sperante, ne bulverseaza ideile sau ne declanseaza sentimente de vinovatie ori de rusine in legatura cu pulsiuni sexuale perfect normale.

Calitatile tale in pat sunt influentate in primul rand de mesajele pe care le transmite creierul. Nu te-ai nascut cu o anumita atitudine fata de sex, dar ai dobandit-o. Ti-a fost transmisa de catre parinti, ti-au intiparit-o in minte profesorii si preotii, ti-a fost scrijelita in inima de catre prieteni si persoanele iubite si ti-a fost impusa de media.

CITESTE SI:3 moduri unice prin care iti stimulezi libidoul

In permanenta, de-a lungul vietii, aceste forte ne modeleaza felul in care percepem sexul. In cartea “Doctor Sex” autoarea, Tracey Cox, iti vorbeste despre persoanele care ti-ar putea influenta viata sexuala si discuta felul in care trebuie actionat pentru a te elibera de “credintele paguboase”. Si daca urmarea este revolutionarea radicala a vietii sexuale, nu crezi ca merita efortul?

Cei patru mari sabotori ai sexului


Fostii.
 Multi dintre fostii iubiti nu pleaca doar cu fotografiile si cu jumatate din colectia de DVD-uri, ci iti modifica pentru totdeauna comportamentul sexual si felul in care iti percepi trupul. Uneori, e bine sa se intample asa.Dar daca fostul iubit ti-a criticat permanent performantele sexuale sau felul in care arati, atunci este posibil ca tu sa nu reusesti sa te apreciezi corect. De aceea, este indicat sa uiti toate lucrurile pe care acesta ti le-a spus si sa te redescoperi pe tine, in adevaratul sens al cuvantului!

Vedetele TV preferate. Chiar daca, rational, stii ca viata reala nu are legatura cu vedetele din telenovele sau filme romantice, pe masura ce le vizionezi, subconstientul sfarseste prin a considera ca aceea este realitatea si incepi sa te indoiesti de calitatea propriei vieti sexuale si sa te temi ca nu corespunzi acelor standarde.De aceea, trebuie sa tii minte: nimeni nu corespunde, nici macar actorul sau actrita care interpreteaza acel rol. Sexul de la TV nu este sex real, nici macar pe departe!

Prietenii. Prietenii de incredere si care au cunostinte despre sex pot fi surse pretioase de la care se poate afla daca un anumit lucru este “normal” sau nu. Dar, atentie, nu trebuie sa uiti ca s-ar putea ca si ei sa prezinte o versiune putin modificata a adevarului.Cercetarile au demonstrat ca, la inceput, oamenii au tendinta de a supraevalua aspectele pozitive ale vietii lor sexuale, pentru a se pune intr-o lumina favorabila.

CITESTE SI:6 alimente pentru o viata sexuala mai buna

 Familia. Influenta parintilor asupra felului in care privesti sexul este atat de importanta, incat astazi, ca adult, fiecare duce in dormitor o buna parte din ceea ce parintii le-au indus, chiar si inconstient. Mostenirea genetica iti influenteaza personalitatea, relatiile cu ceilalti si… pofta de sex!

 Sursa: csid