Asasinul legendar al lui Pablo Escobar a murit! Câte crime avea la activ și cum și-a găsit sfârșitul

Cel mai temut asasin din anturajul lui Pablo Escobar, Jhon Jairo Velasquez Vasquez, alias Popeye, a murit într-un spital din Columbia. Acesta a ucis 300 de persoane la cererea lui Escobar. “Popeye” suferea de cancer gastric și a murit în spital.

Acesta a fost eliberat din închisoare în anul 2014 după o pedeapsă de 20 de ani și și-a lansat un canal de Youtube, unde era urmărit de 1 milion de utilizatori, dar în 2018 a fost condamnat din nou pentru șantaj. Acesta a fost internat în decembrie anul trecut la Institutul Național Oncologic din Bogota, iar astăzi a decedat, informează BBC.

Jhon Jairo Velásquez Vásquez s-a născut în municipalitatea Yarumal, Antioquia, Columbia. El a fost admis în Armata Națională din Columbia, mai târziu s-a înscris la Școala de Cadeți a poliției naționale, numai pentru a pleca câteva zile mai târziu, negăsind nicio satisfacție în profesia sa. Mai târziu, a intrat la Școala de Ucenici ai Marinei din Columbia, unde și-a câștigat porecla de „Popeye” datorită asemănării sale fizice cu personajul animat. Din 1992, Velásquez a executat o pedeapsă cu închisoarea sub acuzația de terorism, trafic de droguri, extorsiune, conspirație în scopuri de terorism și omor .

Cu toate acestea, în ciuda gravității crimelor sale, Columbia nu are o pedeapsă capitală, iar pedeapsa maximă la momentul condamnării sale a fost de treizeci de ani. Controversa a continuat să-l urmărească pe Popeye de la eliberarea sa din închisoare. Pe 12 decembrie 2016, a apărut un videoclip în care Velásquez trage cu un pistol pe străzile din Medellín. În videoclip, Velásquez afirmă cu mândrie: „Bună, războinici, sunt aici pe străzile iubitului meu Medellín, testându-mi frumosul Pietro Beretta de 9mm.”

Sursa foto: BBC