ASCENSOR pentru ELEVII CU DIZABILITATI de la Liceul Marin Preda, cumparat printr-un PROIECT CARITABIL

Primarul Sectorului 6, RARES MANESCU, sprijina proiectul caritabil “Bucuria de a darui zambete”, initiat de catre reprezentantii Liceului Teoretic “Marin Preda” din Sectorul 6, prin care se urmareste realizarea unui mediu adaptat nevoilor elevilor si cadrelor didactice cu dizabilitati, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, proiectul presupune organizarea si desfasurarea unui spectacol caritabil care va avea loc miercuri, de la ora 18.00, in Clubul Princess din Complexul Studentesc Regie, cuprinzand diverse momente artistice realizate de elevi, in vederea strangerii de fonduri pentru achizitionarea unui ascensor care sa permita accesul catre laboratoarele de la etajele superioare.

Citeste si: Persoanele cu handicap acuza LIPSA FACILITATILOR din SECTIILE DE VOTARE

Institutia de invatamant nu dispune de o rampa mobila pentru deplasarea pe scari a persoanelor cu handicap locomotor, ceea ce le ingradeste elevilor dreptul la educatie, potrivit sursei citate.

Proiectul urmareste diminuarea si eliminarea fenomenului de izolare sociala a elevilor si cadrelor didactice cu dizabilitati, conducand, astfel, la egalizarea sanselor.

Citeste si: CURSURI GRATUITE de calificare profesionala pentru persoanele cu dizabilitati

Evenimentul este deschis pentru oricine doreste sa contribuie la dezvoltarea unei viziuni pozitive asupra vietii, eliminand, astfel, barierele sociale.

Sursa foto: romaniatv.net