ASF AMENDEAZA NN dupa SCANDALUL PENSIILOR PRIVATE! Sefa NN Pensii ramane fara LICENTA

Ion Giurescu, vicepresedinte ASF responsabil de sectorul pensiilor private, a anuntat joi ca s-a decis amendarea asiguratorului privat NN Pensii cu 750.000 de lei, respectiv 1% din capitalul social al societatii. In plus, sefa NN Pensii Raluca Ioana Georgiana Tintoiu va fi personal amendata cu 100.000 de lei. Mai mult, ASF a anuntat ca aceasta va ramane si fara licenta, informeaza Ziare.com.

Initial, Giurescu a anuntat ca amenzile sunt de 750 de milioane de lei pentru NN Pensii. El s-a corectat ulterior. Masurile luate de ASF in acest caz pot fi contestate. Ion Giurescu a mai anuntat ca joi ASF va face un control la NN Pensii, “pentru a vedea daca si alte persoane au fost implicate in aceasta actiune”.

“Daca se mai constata si implicarea altora, vom lua decizii”, a mai spus vicepresedinte ASF. Potrivit lui Giurescu, NN Pensii a transmis catre clienti “informatii inselatoare, neprobate”, iar acest lucru e de natura sa prejudicieze sistemul de pensii din Romania. “Pe o piata sensibila aceste lucruri nu se fac. Sunt anumiti oameni care au inceput sa-si manifeste ingrijorarea si vor retragerea din Pilonul II, ceea ce nu se poate, conform legii”, a mai spus Ion Giurescu.

Sursa foto: bursa