ASF, dupa inceperea urmaririi penale a lui Rusanu: Nu comentam in vreun fel demersul DNA

Autoritatea de Supraveghere Financiara nu comenteaza decizia DNA de a extinde urmarirea penala lui Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, au anuntat vineri reprezentantii institutiei.

Totusi, reprezentantii ASF care vorbesc de presiuni publice in contextul masurilor luate in cazul Astra.

“Precizam ca nu interpretam si nu comentam in vreun fel demersul DNA, institutie a statului roman care are datoria sa isi indeplineasca atributiile integral.

Indiferent de declaratiile politice sau de presiunile mass-media, ASF ramane consecventa principiilor corectitudinii si legalitatii pentru care a fost constituita si isi propune sa nu faca niciun rabat de la activitatea de supraveghere a pietei asigurarilor.

Pentru aceasta consideram ca nicio masura nu poate fi considerata prea dura in conditiile in care sanctioneaza incalcari ale legii si ale principiilor concurentiale”, se arata intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, urmarit penal de DNA

Reprezentantii institutiei sustin ca ASF va continua sa “supravegheze intransigent piata asigurarilor”, reamintind de decizia luata pe 18 februarie 2014 cu privire la societatea Astra, in cazul careia a fost instituita administrare speciala.

“ASF reaminteste publicului ca a luat aceasta decize fara precedent in urma neregulilor constatate la societate ignorand orice presiune, inclusiv amenintarile cu demiterea conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara”, se mai arata in comunicat.

De asemenea, reprezentantii institutiei considera ca transmiterea catre presa a salariilor din ASF “face parte din presiunea publica pe care au dorit-o cei care ar fi preferat ca ASF sa nu constate neregulile din piata asigurarilor.