Asistenta care a torturat doi copii, condamnata la 14 ani de inchisoare

Asistenta care a torturat doi copii, condamnata la 14 ani de inchisoare

Fanica Gradinaru, asistenta care a torturat doi copii de 4 si respectiv 8 ani, a fost condamnata, joi, la 14 ani de inchisoare de Instanta Suprema. Decizia data de Curtea Suprema este definitiva.

Procurorii au stabilit ca Fanica Gradinaru, care avea in grija doi copii, a exercitat fapte de violenta in perioada 2007 – 2009 asupra micutilor, punandu-le viata in pericol.

Fanica Gradinaru va trebui sa plateasca si despagubiri materiale. Instanta va trebui sa puna in executare mandatul.

Citeste aici mai mult despre cazul asistentei Fanica Gradinaru

In prima instanta, Fanica Gradinaru fusese condamnata la 15 ani de inchisoare. Ea este acuzata de tentativa de omor calificat si rele tratamente aplicate minorului. Sotul acestuia, complice la tortura copiilor, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare.

Curtea de Apel Bucuresti a dat, la inceputul acestui an, o sentinta in cazul asistentei maternale din Ilfov care a torturat doi copii de patru, respectiv opt ani. Aceasta a fost condamnata la 15 ani de inchisoare, iar Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Ilfov trebuia sa plateasca despagubiri morale de 125.000 de euro.

In acest caz au fost implicate mai multe persoane din cadrul DGASPC, acestea fiind acuzate de neglijanta, falsuri sau violente. Asadar, psihologul Maria Popescu a primit trei ani de inchisoare cu suspendare, iar asistenta sociala Viorica Pandele a primit aceeasi pedeapsa.

Alte doua asistente sociale, Marinela Constantinescu si Ana-Daniela Moise, au fost condamnate la trei, respectiv doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce medicul de familie Ana-Cristina Mitisor are de platit o amenda penala in valoare de 5.000 de lei. Sentinta Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea Suprema.