ASISTENTII MEDICALI generalisti, moasele si asistentii medicali se vor PENSIONA la 65 de ani

Ministerul Sanatatii a anuntat joi adoptarea Ordonantei de Urgenta nr. 23 din 2014 de completare si modificare a Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, astfel incat ASISTENTII MEDICALI generalisti, moasele si asistentii medicali se vor putea PENSIONA la 65 de ani.

”Scaderea varstei de pensionare risca diminuarea periculoasa a numarului de ASISTENTI MEDICALI generalisti, moase si ASISTENTI MEDICALI angajati in unitatile sanitare publice, institutii care se confrunta deja cu un deficit major de personal de specialitate. Prin aceasta Ordonanta de Guvern, am tinut astfel cont atat de nevoile sistemului de sanatate, cat mai ales de dorinta de a ramane in activitate a celor 4.000 de ASISTENTE MEDICALE care puteau fi afectate de scaderea varstei de pensionare”, a declarat NICOLAE BANICIOIU, ministrul Sanatatii.

Citeste si: SPITALELE primesc o noua LOVITURA: Peste 4.000 de ASISTENTE MEDICALE, fortate sa iasa la PENSIE

Potrivit Ministerului Sanatatii, prin Legea 53/2014 pentru aprobarea OUG 144/2008 au fost abrogate prevederile in baza carora membrii acestei categorii profesionale se pensionau la varsta de 65 de ani, indiferent de sex.

Urmare a acestei modificari legislative, din punct de vedere al pensionarii, asistentele medicale au intrat sub incidenta prevederilor din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel incat acestea trebuiau sa se PENSIONEZE inainte de 65 de ani.

Citeste si: PACHETUL DE SERVICII MEDICALE de baza si CONTRACTUL-CADRU 2014-2015, aprobate de Guvern

Prin intermediul noii Ordonante, prin derogare de la articolul 56 din Codul Muncii, ASISTENTII MEDICALI generalisti, moasele si ASISTENTII MEDICALI se vor PENSIONA  la varsta de 65 de ani, in conditiile legii.

Sursa foto: sr-drochia.ms.md