Asistentii medicali generalisti pot obtine RECUNOASTEREA CALIFICARILOR profesionale in spatiul european

Peste 59.000 de absolventi ai cursurilor de invatamant postliceal care au obtinut  diploma de  asistenti medicali generalisti inainte de anul 2010, pot obtine RECUNOASTEREA CALIFICARILOR profesionale in spatiul european in urma absolvirii unui curs de revalorizare a diplomei pe durata de un an, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania si Ministerul Educatiei Nationale au obtinut, dupa o serie de negocieri cu reprezentantii Comisiei Europene, revizuirea Directivei 2005/36/CE privind RECUNOASTEREA CALIFICARILOR profesionale.

In urma acestui demers, Romania va avea dreptul de a implementa un program de revalorizare care are ca scop perfectionarea formarii anterioare a asistentilor medicali in vederea dobandirii unei formari conforme criteriilor minime prevazute de directiva europeana.

Citeste si: FINANTARE EUROPEANA de 40 milioane de euro, pentru formarea profesionala a MEDICILOR si ASISTENTILOR MEDICALI

In acest fel, diplomele profesionale obtinute de catre asistentii medicali inainte de anul 2010, vor fi recunoscute in statele membre, fara ca acestia sa mai fie supusi altor teste teroretice sau stagii de adaptare in tarile unde doresc sa profeseze.

In urma acestor masuri studiile postliceale dobandite nu vor fi echivalate cu studiile universitare, mai spun sursele citate.

Citeste si: SPITALELE primesc o noua LOVITURA: Peste 4.000 de ASISTENTE MEDICALE, fortate sa iasa la PENSIE

Asistentii medicali generalisti care doresc sa beneficieze de noile masuri se pot adresa scolilor postliceale de stat care vor fi acreditate de MEN pentru derularea cursurilor de revalorizare.

Sursa foto: promovareata.ro