Asociația Blockchain din Rusia lansează primul sistem de garantare pentru finanțarea ICO

Primul sistem de garantare pentru finanțarea ICO va fi lansat în Rusia în 2018, anunțat publicația IzvestiaSistemul, denumit ICO-hub, este dezvoltat de Globex Bank, care este o filială a băncii de stat Vnesheconombank (VEB), împreună cu Asociația Rusă a Crypto monedelor, Blockchain (RACIB) și platforma CrowdHub.

Conform lui Alexander Mineev, șeful departamentului de e-commerce și dezvoltare a serviciilor bancare la distanță, proiectul ICO-hub va fi lansat pentru testare în martie 2018. Pentru cei care doresc să strângă fonduri prin intermediul ICO, sistemul ICO-hub face posibilă acceptarea atât a crypto monedelor, cât și a valutei obișnuite. Astfel, se poate deschide un cont de împuternicire legală (escrow) cu Globex pentru acceptarea banilor obișnuiți și un portofel CrowdHub deschis pentru acceptarea crypto monedelor.

Citește și: MINISTERUL FINANȚELOR DIN RUSIA LEGALIZEAZĂ TRANZACȚIILE CU CRYPTO MONEDE! REACȚIA BĂNCII CENTRALE

Un escrow este un sistem în care un instrument financiar sau un activ este deținut de o terță parte în numele a două alte părți care sunt în curs de finalizare a unei tranzacții.

Mikhail Lapin, de la departamentul de consultanță Bell Integrator, a declarat pentru Izvestia că utilizarea conturilor escrow pentru proiectele ICO ar oferi garanții ambelor părți, precum și că va minimaliza riscurile dizolvării tranzacțiilor sau a unei fraude. În replică, șeful firmei fiscale TSK a contrazis ideea, într-un comentariu pentru Ivestia, subliniind lipsa unui mecanism de protecție juridică a drepturilor investitorilor, având în vedere absența actuală a legislației pentru crypto monede în Rusia.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

La începutul acestei luni, Ministerul Comunicatiilor din Rusia a publicat o serie de reglementări pentru cei care dețin ICO-uri, solicitând ca acestea sa aibă cel puțin 1,7 milioane dolari capital nominal și o licență emisă de minister pentru a lansa un ICO.