Asociatia de proprietari a blocului din care a cazut tencuiala peste o femeie, AMENDATA de Primaria Sectorului 2

Asociatia de proprietari a blocului 113 C din Soseaua Iancului nr. 2, cel din care s-au desprins bucatile de tencuiala care au lovit miercuri seara o femeie care trecea prin zona, a fost AMENDATA de Primaria Sectorului 2 cu suma de 2.500 de lei, au anuntat joi reprezentantii institutiei.

Sanctiunea a fost aplicata pentru neintretinerea corespunzatoare a imobilului, fapt care a dus la ranirea unei persoane in urma prabusirii unei bucati de tencuiala, potrivit surselor citate.

Citeste si: O femeie din Bucuresti, ranita dupa ce i-au cazut in cap bucati de tencuiala in zona Piata Iancului

De asemenea, Primaria Sectorului 2 a sesizat Inspectia de Stat in Constructii, institutie abilitata in acest sens, pentru continuarea cercetarilor in vederea stabilirii conditiilor care au determinat desprinderea tencuielii si sanctionarea celor vinovati de producerea acestui accident.

Totodata, conducerii asociatiei de proprietari i-a fost comunicat faptul ca, potrivit legislatiei in vigoare, are obligatia de a-si intretine cladirea aflata in proprietate si, in cazul producerii unor accidente care se pot solda cu ranirea sau decesul unor persoane, administratorul si presedintele asociatiei nu sunt exonerati de eventualele prejudicii de orice natura (inclusiv penale) care pot rezulta in urma neglijentei atributiei ce le revin si sunt sanctionati legal, inclusiv cu inchisoarea.

Conform sursei citate, inspectorii Primariei Sectorului 2 au intervenit de urgenta, imediat dupa producerea accidentului si au luat toate masurile necesare pentru izolarea zonei si paza perimetrului in vederea prevenirii accidentarii altor persoane.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 reamintesc ca articolul 25 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii mentioneaza clar obligativitatea proprietarilor de imobile de a efectua la timp lucrarile “de intretinere si de reparatii care le revin, prevazute conform normelor legale in cartea tehnica a constructiei si rezultate din activitatea de urmarire a comportarii in timp a constructiilor”. De asemenea, actul normativ prevede obligatia de a asigura urmarirea comportarii in timp a constructiilor, conform prevederilor din cartea tehnica si reglementarilor tehnice.

Citeste si: Un POLITIST care dirija circulatia, LOVIT in plin de un sofer.UPDATE

In plus, articolul 1 al Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr 334 din 2003 privind instituirea in sarcina cetatenilor Municipiului Bucuresti a unor obligatii de reparare, intretinere si izolare termica a locuintelor, prevede ca acestia “au obligatia sa asigure ingrijirea si efectuarea reparatiilor de intretinere, consolidare si izolare termica a locuintelor aflate in proprietatea sau in folosinta lor.”

Conform acestor prevederi legale, proprietarii vor suporta cheltuielile pentru intretinerea si repararea imobilelor pe care le detin, mai spun sursele citate.

O bucata din tencuiala blocului 113 C din Soseaua Iancului nr. 2 s-a desprins in cursul serii de miercuri de la nivelul etajului 9 si a cazut in fata imobilului, ranind grav o persoana de sex feminin.

Sursa foto: ps2.ro