Asociația Eurasiatică a crypto monedelor și Blockchain-ului dă în judecată giganții social media

Asociațiile de crypto monede și Blockchain din Rusia, China și Coreea de Sud intenționează să facă deschidă un proces comun, în luna mai, împotriva Google, Twitter, Facebook și Yandex după interdicția publicității la crypto monede, informează agenția TASS.

La sfârșitul lunii ianuarie, Facebook a anunțat interzicerea publicității la crypto monede denunțând “practici de promovare înșelătoare “, apoi, în martie, Google a anunțat un lucru similar, însă interdicția lor va intra în vigoare în ​​iunie. Ieri, Twitter a confirmat că va interzice, de asemenea, anunțurile legate de cripto, în special pentru vânzările inițiale de monede (ICO) și vânzările de tokenuri. Totodată se așteaptă ca, Yandex să adopte un set propriu de măsuri prohibitive, potrivit rapoartelor locale din presă.

Organizațiile implicate în viitorul proces împotriva celor patru giganți social media sunt Asociația rusă de crypto monede și blockchain (RACIB), Asociațiile de afaceri din Coreea de Vest și LCBT, o asociație chineză de investitori în crypto monede.

Citește și: ADIO RECLAME! DUPĂ FACEBOOK ȘI GOOGLE, TWITTER A INTERZIS PUBLICITATEA LA CRYPTO MONEDE

Yury Pripachkin, președintele RACIB, a declarat la conferința Blockchain-RF 2018 desfășurată la Moscova în perioada 27-28 martie că acțiunile acestor patru companii de tehnologie au afectat negativ piața crypto monedelor:

“Credem că aceasta este o utilizare a poziției de monopol a acestor patru companii, care au încheiat un acord de cartel între ele pentru a manipula piața. Interdicția acestor patru giganți social media a dus la o scădere semnificativă a pieței crypto în ultimele luni. “

Organizațiile au creat Asociația Eurasiană a crypto monedelor și Blockchain-ului pentru a crea un fond pentru susținerea și inițierea procesului. Potrivit site-ului local de știri RIA Novosti, Pripachkin a spus că oricine interesat poate depune o plângere atât împotriva giganților social media dar și împotriva acționarilor societăților unde dețin portofele cripto:

“Credem că, dacă se dovedește că acționarii sau administratorii acestor companii dețin portofele cripto pe care le folosesc pentru câștig personal, folosind poziția companiilor lor, ele pot fi supuse urmăririi penale”.

Procesul se va derula în SUA, deoarece Pripachkin a menționat că unele state americane sunt loiale crypto monedelor, menționând în mod special Wyoming. În ultimele două luni, în statul Wyoming s-au adoptat legi care să scutească crypto monedele de impozitele pe proprietățile de stat și să relaxeze reglementările privind valorile mobiliare.