Asociația poloneză Bitcoin a reclamat băncile care refuză firmele asociate cu crypto monede

Un grup industrial din Polonia încearcă să conteste băncile care refuză să ofere servicii pentru firmele asociate cu crypto monede. Asociația poloneză Bitcoin (PBS) a făcut apel la Oficiul pentru Concurență și Protecția Consumatorilor (OCCP), solicitând autorității antitrust să înceapă să investigheze presupusa restricționare a concurenței. A depus o scrisoare cu OCCP pe 26 iunie, a anunțat grupul industrial.

Finance Magnates arată că PBS a criticat 15 instituții financiare pentru că au negat cererile de cont bancare ale celor 52 de entități și a închis conturile bancare ale altor 25 de entități.

MBank, cel de-al patrulea cel mai mare grup bancar din punct de vedere al activelor și împrumuturilor, a făcut, potrivit plângerii, nouă refuzuri și a închis trei conturi. Nu este încă clar dacă OCCP a fost de acord să examineze cazul.

Citește și: COINBASE ÎȘI VA DESCHIDE UN NOU BIROU ÎN PORTLAND

Deși Polonia a făcut încercări anterioare de a reglementa industria crypto monedelor, nu a stabilit în mod oficial reguli privind schimburile de crypto monede, cu excepția unui proiect de lege împotriva activităților criminale precum spălarea banilor.

Aleksandra Wiktorow a solicitat Ministerului de Finanțe polonez să reglementeze industria crypto monedelor la începutul anului trecut, dar ea a spus la vremea respectivă că orice regulament “nu trebuie să fie excesiv”.