Asociatiile de REVOLUTIONARI protesteaza in fata Guvernului. Jandarmii au BRUSCAT manifestantii. UPDATE

Asociatiile de REVOLUTIONARI protesteaza in fata sediului GUVERNULUI din Piata Victoriei. Mitingul este unul autorizat, insa JANDARMII au bruscat cativa dintre REVOLUTIONARI, informeaza postul Realitatea Tv.

UPDATE 16.40: Protestul revolutionarilor s-a incheiat, dar acestia vor reveni in strada. Ei au obtinut autorizatie pentru a protesta marti, intre orele 10.00 si 18.00, dar si in zilele urmatoare.

Revolutionarul Dumitru Dinca a lesinat la protestul de la Guvern si a fost dus de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca, dupa ce jandarmii au deblocat Bulevardul Aviatorilor, care fusese ocupat de mai multi manifestanti.

De asemenea, unei femei i s-a facut rau si a avut nevoie de ingrijiri medicale, fiind chemata o Ambulanta. Ea a sustinut ca a fost imbrancita de jandarmi si ca are mana luxata.

O delegatie a protestatarilor a fost invitata la Guvern pentru a discuta cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Ei si-au expus revendicarile si au stabilit cu ministrul ca saptamana viitoare sa aiba o noua intalnire.

REVOLUTIONARII PROTESTEAZA la adresa actualului Guvern si scandeaza lozinci precum: Jos Ponta! si Sa vina Ponta! Nemultumirile REVOLUTIONARILOR au legatura cu LEGEA 341 privind drepturile acestora, pe care o doresc respectata. In acelasi timp o alta cerinta a protestatarilor este aceea privind marirea indemnizatiilor.

Circulatia rutiera a fost oprita luni la pranz pe Bulevardul Aviatorilor, din cauza unui miting al unei asociatii de revolutionari, acestia blocand ilegal trecerea de pietoni din Piata Victoriei, zona Guvernului, informeaza Agerpres. Imaginile transmise de B1 TV arata mai multi jandarmi care imping protestatarii in incercarea de a elibera soseaua. 

Citeste si: POSTASII, miting de protest in Piata Victoriei

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru Agerpres ca protestatarii au aprobare sa manifeste in prelungirea Bulevardului Kiseleff, in fata Guvernului, intre orele 10.00 si 17.00, dar in jurul orei 13.00 au parasit locul aprobat si au mers pe trecerea de pietoni.

“Avem mobilizati cateva zeci de jandarmi pentru a asigura ordinea publica si la fata locului sunt negociatori pentru a discuta cu liderii protestatari in vederea detensionarii situatiei. Nu pot ramane pe trecerea de pietoni deoarece perturba circulatia in zona”, a explicat Enache.

Citeste si: Mii de oameni la mitingul PMP impotriva accizei la carburanti 

Politia Rutiera intentioneaza sa trimita in zona politisti pentru a dirija traficul pe rute ocolitoare, astfel incat oamenii sa nu fie accidentati.

Sursa foto: pesurse.ro