ASPA: A scazut numarul bucurestenilor muscati de caini

Bucurestenii care reclamau ca au fost „capsati” de caini s-au imputinat. Datele publicate recent de Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) arata ca numarul locuitorilor Capitalei muscati de maidanezi s-a injumatatit fata de anul trecut.

Cifrele comunicate recent de ASPA arata ca in perioada septembrie-noiembrie a acestui an 1.117 bucuresteni au fost muscati de cainii fara stapan, in timp ce in acelasi interval al anului trecut cifra era de 2.290.

Coordonatorul de proiect al ASPA, Razvan Bancescu, a anuntat, saptamana trecuta, ca in lunile septembrie, octombrie si noiembrie au fost adunati de pe strazi 4.178 de caini, dintre care 1.467 au fost adoptati de persoane fizice si 1.509 de ONG-uri, alti 156 fiind in curs de adoptie.

“In ultimele trei luni au fost capturati 4.178 de caini, media lunii noiembrie fiind de 30 de caini pe zi, mai mica decat media lunii octombrie, deoarece si media adoptiilor a scazut. “Singurul ONG care a adoptat caini din adaposturile municipalitatii este Dogtown”, a spus coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu.

sursa foto: lumeaanimalelor.ro