ASPA aduna din ce in ce mai putini caini de pe strazi: In luna noiembrie, hingherii au strans zilnic cate 30-35 de maidanezi

Desi au promis ca vor aduna zilnic de pe strazi in jur de 150 pana la 200 de caini, reprezentantii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor(ASPA) nu s-au tinut de cuvant. Datele centralizate de institutie arata ca, zilnic, de pe strazile Bucurestiului, sunt stranşi doar cate 30-35 de maidanezi.

”Daca respectam intocmai obiectivele enuntate, intr-un an si jumatate Bucurestiul va scapa de cainii de pe strazi. ASPA isi asuma ca in 300 de zile lucratoare (18 luni calendaristice), cu o rata de prindere de la 150 pana la 200 de caini pe zi, poate captura 80% din cainii de pe strazi”, declara in luna septembrie Sorin Oprescu.

Conform datelor centralizate de ASPA, in luna noiembrie 2013, hingherii au strans zilnic cate 30-35 de caini, respectiv cam tot atâtia cati au fost adoptati din adaposturile municipalitatii.

Astfel, din cele 15 echipe de hingheri, ASPA mai lucreaza doar cu opt. “Azi dimineata, au plecat doar opt echipe de capturare pe teren. Restul i-am trimis in concediu, inclusiv pe subcontractanti”, a declarat marti, Razvan Bancescu, coordonator de proiect ASPA, in cadrul unei conferinte de presa. 

sursa foto: jurnalul.ro