ASPA strange cainii comunitari din curtile scolilor din Sectorul 4

In debutul anului scolar 2013- 2014, Primarul Cristian Popescu-Piedone a solicitat de urgenta Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (A.S.P.A.)  strangerea cainilor comunitari, adunati in curtile unitatilor de invatamant de pe raza Sectorului 4.

In acest sens, actiunea a demarat inca de duminica, 8 septembrie 2013, astfel, pana in prezent echipe ale A.S.P.A. reusind sa captureze 9 patrupede identificate in incinta unitatilor de invatamant verificate: Scoala generala nr.190, Liceul Traian Vuia, Scoala generala nr.111, Liceul Tehnologic Dacia, Liceul Tehnologic Mircea Vulcanescu, Colegiul Tehnic Miron Nicolescu, Colegiul National “Ion Creanga”, Gradinita nr. 193, Gradinita nr.149, Gradinita nr.193, Gradinita nr. 238, Scoala generala nr.129, Scoala generala nr.120, Scoala generala nr. 79.

Totodata, alti 129 de caini comunitari au fost  capturati de pe strazile adiacente scolilor si gradinitelor – str. Nitu Vasile, sos. Vitan Barzesti, Aleea Terasei, Aleea Stupilor, str. Stoian Militaru, str. Caporal Grigore Marin, b-dul  Metalurgiei, str. Izvorul Crisului, str. Cuza-Voda, str. Daracului, str. Martisor.

Primarul Sectorului 4 a dispus ca, incepand de marti, 10 septembrie 2013,  Functionarii de Proximitate, sustinuti de efective ale Politiei Locale Sector 4, sa realizeze monitorizari in cadrul Asociatiilor de Proprietari, referitor la numarul de patrupede comunitare adoptate de catre locatari.

In acelasi sens, edilul conteaza pe buna colaborare cu Asociatiile de Proprietari, reamintind faptul ca, in situatia in care isi asuma sa protejeze si sa ingrijeasca caini comunitari, este necesar acordul, in baza unui tabel, continand semnaturile majoritatii locatarilor (50+1). Cu atat mai mult, nu trebuie sa fie ignorate normele de civism si convietuire sociala. 

Tot in planul reglementarii problemei cainilor comunitari, Primarul Sectorului 4 lansează un apel Asociatiilor de Proprietari sa ridice toate custile amplasate pe domeniul public. In situatia in care obtin acordul locatarilor, pot amplasa o singura cusca in spatele imobilului, unde vor putea adaposti caini crotaliati.

sursa foto: incomod-media.ro