ASSAD declara ca NU EZITA SA PLECE daca astfel s-ar rezolva CRIZA DIN SIRIA

Presedintele Siriei, BASHAR AL-ASSAD, a declarat duminica, intr-un interviu pentru postul de televiziune iranian Khabar TV, ca nu ar ezita sa DEMISIONEZE daca aceasta ar duce la REZOLVAREA CRIZEI din tara sa, dar ca oricum decizia trebuie sa o ia POPORUL SIRIAN, transmite agentia de presa RIA Novosti.

‘Aceasta decizie (de plecare de la putere, n.r.) trebuie sa fie luata de popor. De aceea le spun reprezentantilor opozitiei — daca credeti ca aveti dreptate, de ce nu convingeti de aceasta si poporul sirian, iar el (poporul), prin institutiile statului, prin alegeri, va decide cine va fi viitorul presedinte’, a declarat Al-Assad, conform agentiei ruse de presa.

‘Va spun din nou — daca plecarea mea este solutia, eu o voi lua fara nicio indoiala’, a declarat presedintele Al-Assad, in interviul al carui text a fost difuzat si de agentia oficiala siriana de presa Sana. ‘Orice decizie a poporului sirian cu privire la viitorul tarii va fi obligatorie pentru autoritatile Siriei, inclusiv pentru mine’, a mai spus liderul de la Damasc, al carui regim beneficiaza in prezent de sprijin militar din partea Moscovei.

CITESTE SI: PENTAGONUL CRITICA ”STRATEGIA PERDANTA” A RUSIEI IN SIRIA

Potrivit acestuia, autoritatile siriene sprijina orice fel de masuri politice in tara, in paralel cu lupta impotriva terorismului. Dar o decizie politica ‘nu poate exista’, atat timp cat unele tari sprijina teroristi, a adaugat Bashar al-Assad.

Rusia a lansat la 30 septembrie atacuri aeriene impotriva pozitiilor jihadistilor Statului Islamic, precum si asupra unor grupari rebele in Siria, sustinand ca doreste sa combata ”terorismul”. Tarile occidentale, care vor ca liderul sirian Bashar al-Assad sa plece de la putere, suspecteaza Moscova ca bombardeaza oponentii acestuia, inclusiv gruparile opozitiei considerate moderate de catre Occident.

Sursa foto: Telegraph