Asta da surpriză! Cine îi va lua locul Laurei Codruța Koveși în fruntea DNA

Laura Codruța Kovesi a reușit să devină un adevărat simbol al anticorupției. Ea  a transformat DNA în instituția publică despre care se vorbește mult, la nivel național, cât și internațional.

De numele ei sunt legate și foarte multe controverse, însă în ciuda tuturor atacurilor, aceasta a reușit să se mențină pe poziție. Și se pare că va rămâne la șefia DNA până în anul 2019, când i se va termina mandatul. Cu un și jumătate înainte de terminarea mandatului lui  Kovesi la șefia DNA încep să fie deja testați potențiali succesori.

” După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (…). Bineînțeles, aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-și continue munca„, spunea Koveși, într-un interviu pentru revista ‘Femmes d’ici et d’ailleurs’ (‘Femei de aici și de pretutindeni’).

Cine este Alexandra Lăncrănjan

Jurnaliștii de la bugetul.ro au dezvăluit numele celei care are cele mai mari șanse să-i succeadă lui Koveși la șefia DNA. Una dintre primele alternative aruncate pe piață este Alexandra Lăncrănjan, unul dintre miile de procurori despre care nu auzise nimeni până luni, când dosarul TelDrum al lui Liviu Dragnea, a aruncat scena politică în aer.

În doar 4 zile, au rulat online de sute de mii de ori poze cu „simpatica” Alexandra Lăncrănjan. Aceasta îl are idol pe celebrul personaj din serialul „Caracatița”, Corrado Catani, comisarul care și-a dedicat viață luptei cu mafia.

Tânăra în vârstă de 32 de ani este prezentată în antiteză cu „repetentul” și „penalul” Liviu Dragnea. Amândoi provin din Teleorman, doar că ea a terminat ca șefă de promoție studiile în drept, cunoaște cinci limbi străine și are deja la activ multe stagii de pregătire în străinătate plus o teză de doctorat cu tema evaziunii fiscale.

Sursă foto: realitatea