Asta este maximă! Surdo-mut, amendat pentru că a ‘scandat lozinci’ la congresul PSD

Jandarmeria Română a împărţit, cu dărnicie, amenzi după incidentele de la Congresul PSD din 10 martie. Mai multe persoane au fost amendate pentru că au îndrăznit să vorbească împotriva social-democraților. Printre ele, și un cetăţean surdo-mut…

Update: Jandarmeria Română a reacționat, marți, la acuzații și a transmis că Ioan Duia a fost amendat pentru participare la o contramanifestație. Niciun cuvânt despre scandarile menționate în procesul verbal, așa cum se poate remarca în fotografia postată de reclamant pe facebook.

Jandarmeria Română susține că “persoana la care se face referire a participat, alături de mai multe persoane, în data de 10 martie a.c. la o contramanifestație și a fost sancționată pentru acest fapt, lucru precizat în procesul-verbal la rubrica ‘încadrarea faptei’ (art. 26 lit. g. din Lg. 60/1991), fapta prevăzută de legea adunărilor publice cu sancțiune între 500 și 5.000 de lei”.

Reprezentanții Jandarmeriei au precizat că “asupra temeiniciei și legalității aspectelor menționate de agentul constatator în descrierea faptei din procesul-verbal încheiat se poate pronunța doar o instanța de judecată, în cazul în care procesul-verbal va fi contestat de către respectiva persoană”.

Știre inițială

Majoritatea amenzilor au fost de 500 de lei și date pentru “participare la contramanifestaţie şi scandări de lozinci împotriva persoanelor care-şi desfăşurau legal activitatea la Congresul PSD”, informează Epoch Times.

Un cetățean care a mai şi afişat mesajul scris ”Liviu Dragnea reales la al XIV-lea congres” s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei. Culmea, un cetăţean surdo-mut, Ioan Duia, acuză că fost şi el amendat tot pentru scandare de lozinci, cu suma de 2.000 de lei!

Sursa foto: realitatea