Asta inseamna sa fii PARLAMENTAR! SEBASTIAN GHITA a depus DUBLUL CAUTIUNII solicitate de DNA!

SEBASTIAN GHITA a depus o CAUTIUNE URIASA la DNA! Procurorii i-au cerut aproximativ 13 milioane de euro, iar GHITA a depus garantii pentru aproape 20 de milioane de euro. Asta, dupa ce, prima data, procurorii au anuntat ca deputatul nu a depus suficiente garantii, informeaza Stiripesurse.

La data de 28 aprilie 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au admis cererea inculpatului GHITA SEBASTIAN AURELIAN, deputat in Parlamentul Romaniei, de constituire a cautiunii in limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garantii reale imobiliare si mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentand echipamente ce apartin unei societati comerciale si opere de arta, toate in valoare de 86.652.513,50 lei.

In conformitate cu dispozitiile art. 217 C pr. pen. cautiunea garanteaza participarea inculpatului la procesul penal si respectarea de catre acesta a obligatiilor, putand servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infractiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii. Inculpatului GHITA SEBASTIAN AURELIAN i-a fost adusa la cunostinta ordonanta privind admiterea cererii de consemnare a cautiunii si dispunerea sechestrului asiguratoriu in conformitate cu dispozitiile CPP.

CITESTE SI: SEBASTIAN GHITA, LA DNA PLOIESTI! PARLAMENTARUL MAI ARE NEVOIE DE MULTI BANI PENTRU CAUTIUNE. UPDATE

Masura controlului judiciar pe cautiune a fost dispusa de procurorii DNA Ploiesti la data de 31 martie, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererile privind retinerea si arestarea parlamentarului.

Deputatul este urmarit penal in acest dosar pentru doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; doua infractiuni de dare de mita; santaj; cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In acelasi dosar mai sunt cercetati penal procurorii Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, fostul subsecretar de stat in MAI, Viorel Dosaru, si fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas. Acestia sunt acuzati ca au permis accesul deputatului la informatii dintr-un dosar care nu erau destinate publicitatii, scopul constand in zadarnicirea unei anchete penale, dar si in protejarea intereselor unor persoane si firme cercetate in cauza respectiva.

Sursa foto: realitatea