Astarastoae: Protestele medicilor incep miercuri cu pichetarea Ministerului Sanatatii

Protestele medicilor vor incepe miercuri cu pichetarea Ministerului Sanatatii, la actiune fiind asteptate aproximativ 120 de persoane, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae.

Presedintele CMR a precizat ca pichetarea Ministerului Sanatatii va avea loc intre orele 11.00 si 13.00, urmand sa fie continuata joi si vineri. De saptamana viitoare, actiunile de pichetare se vor muta, timp de patru zile, la Ministerul Finantelor Publice.

Potrivit calendarului de proteste anuntat de Coalitia profesionistilor din sistemul de santate, actiunile de pichetare vor fi organizate pana in 27 septembrie, urmand ca in octombrie sa aiba loc un protest la Guvern, iar in noiembrie ar putea fi declansata greva generala, cu asigurarea unei treimi din activitate, daca pana atunci guvernantii nu aspund solicitarilor medicilor.

Reprezentantii medicilor au mai spus ca s-ar putea sa existe si demisii in bloc, dar si anularea contractelor medicilor de familie cu casa de asigurari de sanatate. Principala nemultumire a personalului sanitar este legata de nivelul salariilor.

sursa foto: stirileprotv.ro