Aston Villa – Liverpool 7-2 / Umilință istorică pentru ”cormorani”! Video

FC Liverpool a suferit, duminică seară în Premier League, o umilință uriașă pe terenul celor de la Aston Villa, scor 2-7. ”Cormoranii” nu mai pierduseră cu 7-2 din aprilie 1963, atunci când Tottenham Hotspur îi învingea cu un scor identic. Tot de atunci, Liverpool nu mai încasase șapte goluri într-un singur meci.

Mohamed Salah a fost cel care a salvat, oarecum, onoarea lui Liverpool pe Villa Park din Birmingham, superstarul egiptean marcând cele două goluri ale formației sale. Absența lui Mane și Alcantara, infectați cu noul coronavirus, nu poate reprezenta o scuză după o asemenea înfrângere halucinantă.

Ollie Watkins a marcat de trei ori pentru gazde, în minutele 4, 22 si 39. McGinn a înscris și el pentru Aston Villa, în timp ce Salah a dat singurul gol al lui Liverpool din prima repriză, în minutul 33.

Ollie Watkins este primul jucator care reușește un hattrick în poarta lui FC Liverpool după bulgarul Dimităr Berbatov, care reusea să mai facă asta în urmă cu un deceniu, în 2010, din postura de fotbalist al rivalei Manchester United.

Umilința n-a luat sfârșit la pauză, ci a continuat și în a doua repriză. Barkley (55) și Grealish (66 si 75) au marcat pentru Aston Villa. Același Salah a reusit dubla pentru Liverpool în minutul 60.

La rândul său, tehnicianul german Jurgen Klopp a suferit cea mai mare umilință din întreaga sa carieră, niciodată vreo formație antrenată de acesta ”reușind” să piardă de o asemenea manieră.

Sursa foto: the guardian