Astra Giurgiu a invins-o pe Dinamo Zagreb cu scorul de 1-0

Astra Giurgiu a invins-o pe campioana Croatiei, Dinamo Zagreb, cu scorul de 1-0, joi seara, pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, intr-un meci din Grupa D a Europa League.

Ghanezul Sadat Bukari (50) a marcat golul Astrei, cu capul, din centrarea japonezului Takayuki Seto. Pentru giurgiuveni a fost prima victorie in grupele competitiei si, totodata, o revansa dupa esecul din meciul tur, cu 1-5.

Oaspetii au inceput mai bine la Giurgiu, iar Rus a fost aproape de autogol in chiar primul minute de joc. Apoi, algerianul Soudani (2) a trimis cu capul, dar balonul a fost prins de Lung.

A urmat o perioada buna a Astrei, dar Budescu (7) a expediat un sut puternic peste poarta, iar Bukari s-a dovedit complet neinspirat la doua ocazii uriase: in min. 12 a scapat singur cu portarul Eduardo, dar s-a impiedicat in minge, iar in min. 14, in situatie de unu la unu cu lusitanul, a trimis pe langa poarta.

Soudani a fost din nou periculos (21), iar Wilson Eduardo a iesit la rampa in cateva randuri, dar a tras putin peste poarta (23), apoi portarul Lung a respins balonul expediat de jucatorul lui Dinamo, dupa care Henriquez a reluat pe langa tinta. Wilson Eduardo a mai tras o data peste poarta (25).

Budescu a finalizat si el doua actiuni, nefericit: in blocaj (26) si pe langa poarta (34).

in debutul reprizei secunde, vicecampioana Romaniei a reusit sa deschida scorul prin ghanezul Bukari, lasat nemarcat, a marcat cu capul din cativa metri, la centrarea lui Takayuki Seto (50): 1-0.

Dinamo a controlat autoritar meciul in continuare, dar nu a reusit sa isi creeze situatii prea mari de gol. Machado (72) l-a testat pe Lung, dar portarul Astrei a fost la post. Giurgiuvenii, in schimb, au avut cateva contre taioase, dar Bukari (78) si De Amorim (84) au fost deposedati in extremis, in pozitii de finalizare.

Astra, care a gestionat bine finalul, a facut un joc defensiv excelent si a obtinut o victorie meritata, in urma careia a parasit ultimul loc in grupa. Dupa acest esec, Dinamo Zagreb nu mai are nicio sansa de calificare in faza urmatoare a competitiei.

Astra Giurgiu va disputa ultimul sau meci din grupa pe pe 11 decembrie, in deplasare cu FC Salzburg.

Astra Giurgiu — Dinamo Zagreb 1-0 (0-0)
A marcat: Sadat Bukari (50).
Giurgiu, stadion ”Marin Anastasovici”
Europa League — Grupa D

Au evoluat echipele:
Astra: 1. Silviu Lung jr — 26. Laurentiu Rus, 15. Cristian Oros, 5. Syam Ben Youssef, 13. Junior Morais — 4. George Florescu, 6. Seidu Yahaya, 8. Takayuki Seto — 9. Gabriel Enache, 19. Sadat Bukari (20. Aurelian Chitu, 90+2), 10. Constantin Budescu (capitan; 91. William De Amorim, 77). Antrenor: Oleg Protasov.
Rezerve neutilizate: 33. Danut Coman — 22. Vassilis Pliatsikas, 23. Joaozinho, 16. Elliot Grandin.

Dinamo: 34. Eduardo — 6. Ivo Pinto, 5. Jozo Simunovic, 87. Jerrmy Taravel, 19. Josip Pivaric — 77. Marcelo Brozovic, 55. Ognjen Vukojevic (10. Paulo Machado, 52), 8. Domagoj Antolic (capitan) — 2. El Arabi Hilal Soudani, 9. Angelo Henriquez (90. Duje Cop, 68), 28. Wilson Eduardo (11. Junior Fernandes, 55). Antrenor: Zoran Mamic.
Rezerve neutilizate: 1. Antonijo Jezina — 22. Leonardo Sigali, 7. Franko Andrijasevic, 23. Goncalo Santos.

Arbitru: Serghei Lapocikin; arbitri asistenti: Nikolai Golubev, Aleksei Lebedev; arbitri asistenti aditionali: Vitali Meskov, Aleksandr Egorov; arbitru de rezerva: Tihon Kalughin (Rusia)
Delegat UEFA: Jean-François Crucke (Belgia), observator UEFA pentru arbitri: Stephen Lodge (Anglia)
Cartonase galbene: Rus (39), Vukojevic (52), Henriquez (60), Cop (78).

STIRE INITIALA. ASTRA GIURGIU si DINAMO ZAGREB se intalnesc joi de la ora 22.05 pe pe stadionul “Marin Anastasovici” in grupa D a Ligii Europa.

Antrenorul echipei ASTRA GIURGIU, Oleg Protasov, are doi jucatori accidentati, fundasul central Valerica Gaman si atacantul Kehinde Fatai. Acestia nu au jucat nici in meciul precedent cu Celtic Glasgow (1-1), care s-a disputat pe 6 noiembrie. De asemenea, mijlocasul defensiv Vincent Laban a fost eliminat in prelungirile meciului cu Celtic Glasgow, pentru o intrare brutala Charlie Mulgrew si va fi suspendat. Franco-cipriotul va fi inlocuit cu japonezul Takayuki Seto. Nu vor juca in meciul de joi cu Dinamo Zagreb nici portarul grec Giannis Arabatzis, mijlocasul Marian Cristescu si atacantul Denis Alibec, care nu au fost trecuti pe lista UEFA. Fata de meciul cu scotienii vor reveni francezii Alassane Toure si Elliot Grandin, care au fost accidentati.

Antrenorul Zoran Mamic nu-i va putea folosi la Giurgiu pe mijlocasul defensiv Arijan Ademi, care este suspendat pentru cumul de cartonase galbene si  mijlocasul ofensiv Ante Coric, care este accidentat.

Antrenorul Oleg Protasov a declarat, miercuri, ca este constient de faptul ca ASTRA GIURGIU nu mai are sanse de calificare in saisprezecimile de finala ale Ligii Europa, insa a precizat ca jucatorii sai trebuie sa respecte competitia si sa dea totul in meciul cu DINAMO ZAGREB.

Citeste si: ASTRA a remizat cu CELTIC, scor 1-1, si pierde batalia pentru 16-imile Ligii Europa

“Stim ca nu mai avem sanse sa mergem mai departe, dar nu acelasi lucru pot spune si adversarii nostri. Ei teoretic mai au sanse de calificare. Intr-adevar s-au strans foate multe jocuri in ultima perioada, dar asta este, trebuie sa rezistam. Trebuie sa jucam aceste meciuri. Trebuie sa respectam competitia, sunt totusi niste jocuri in cupele europene. Pentru fiecare jucator un meci european este foarte important pentru ca de aceste jocuri depinde si valoarea lui de transfer”, a spus Oleg Protasov intr-o conferinta de presa.

Si DINAMO ZAGREB mai are sanse foarte mici de calificare in primavara europeana. Cu doua etape inainte de final, croatii se afla pe locul trei in Grupa D, fiind la cinci puncte de ocupanta locului doi, Celtic. Pentru a se clasa pe pozitia a doua, DINAMO ZAGREB are nevoie de victorii in meciurile cu ASTRA GIURGIU si Celtic, iar scotienii sa nu castige partida de pe “Celtic Park” cu FC Red Bull Salzburg.

Citeste si: ASTRA-CELTIC, scor 1-1 in grupa D a Europa League

Meciul dintre ASTRA GIURGIU si DINAMO ZAGREB va fi condus de arbitrul rus Sergey Lapochkin. Acesta va fi ajutat de compatriotii sai Nikolai Golubev si Aleksei Lebedev, ambii arbitri asistenti, in timp ce Vitali Meshkov si Aleksandr Egorov vor fi arbitri asistenti aditionali, iar Tihon Kalughin a fost nominalizat arbitru de rezerva.

ASTRA GIURGIU – DINAMO ZAGREB (echipe probabile)

ASTRA GIURGIU: S. Lung jr. – Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, Júnior Morais – Seto, Yahaya – Enache, Budescu, William – Bukari

DINAMO ZAGREB: Eduardo – Ivo Pinto, Sigali, Simunic, Pivaric – Brozovic, Vukojevic – Soudani, Antolic, Wilson Eduardo – Cop

In clasamentul grupei, pe primul loc se afla FC Salzburg, cu zece puncte, urmata de Celtic, opt puncte, DINAMO ZAGREB – trei puncte si ASTRA GIURGIU – un punct.

Sursa foto: uefa.com