ASTRA GIURGIU este noua CAMPIOANA din LIGA I

ASTRA GIURGIU este noua campioana a Romaniei, echipa pregatita de Marius Sumudica obtinand titlul din punct de vedere matematic duminica seara. Formatia de la malul Dunarii nu a evoluat, insa a profitat de pasul gresit facut , pe teren propriu, de STEAUA BUCURESTI, care a remizat cu PANDURII TG JIU, scor 1-1.

In urma acestui rezultat, ASTRA GIURGIU au un avans de cinci puncte in fata “ros-albastrilor”, fosta campioana mai avand un singur meci de jucat in acest sezon.

Pentru ASTRA GIURGIU  este un titlu meritat, giurgiuvenii conducand in clasamentul  din Liga 1 in marea majoritate a acestui sezon, in ciuda faptului ca, la un moment dat,  STEAUA BUCURESTI s-a apropiat periculos. “Astralii” au castigat insa ultimul meci direct si si-au asigurat practic laurii de campioni. Jucatorii giurgiuveni impreuna cu Marius sumudica au sarbatorit, ieri noapte, titlul castigat in cantonament injurand STEAUA si stropindu-se cu sampanie dupa ce au rupt paturile din hotel.

Pentru ASTRA GIUGIU este primul titlu din istoria clubului. Aceasta performanta inseamna ca formatia de la malul Dunarii juca in preliminariile Champions League, urmand a evolua in sectiunea dedicata campioanelor, mult mai usoara. Jucatorii ASTREI GIURGIU isi vor primi tricourile si medaliile de campioni luni seara, dupa meciul cu Dinamo.

Giurgiu este al 13-lea oras care da campioana in Romania, dupa Bucuresti, Timisoara, Ploiesti, Arad, Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Oradea, Brasov, Resita, Urziceni si Galati.

Sursa foto: gsp