Astra Giurgiu – FCSB 0-3 (0-2) / Alb-negrii au scăpat ieftin cu scorul de neprezentare! Video

Primul derby al noii ediții de campionat s-a consumat, sâmbătă seară, pe arena ”Marin Anastasovici” din Giurgiu. Astra și FCSB s-au întâlnit în a patra partidă din etapa I a noului sezon din Liga I. Elevii lui Toni Petrea le-au administrat un sec 3-0 adversarilor de la Astra, formația din Berceni răzbunându-se astfel pentru umilințele suferite, sezonul precedent, în fața alb-negrilor.

Conform statisticilor, scorul de 3-0 înregistrat la finele partidei pe tabela de marcaj este unul mincinos, gazdele de la Astra putându-se declara mulțumite după cele 22 de șuturi spre poartă expediate de Coman și compania, 11 dintre acestea fiind pe spațiul porții. Însă portarul Lazar și neatenția atacanților roș-albaștrii au făcut ca scorul final să fie doar unul de neprezentare.

FCSB a dominat copios prima repriză și a reușit să deschidă scorul în minutul 33. Dennis Man a plasat excelent un șut de la 18 metri. După alte 4 minute, Florin Tănase a dublat diferența. Căpitanul bucureștenilor a reluat cu capul, din apropiere, fără speranță pentru Lazar, cel mai bun om al Astrei în această seară.

Repriza secundă a fost oarecum mai echilibrată. FCSB nu a mai forțat, probabil cu gândul la meciul de joi, cu Shirak, din turul I preliminar al Europa League. A marcat totuși, dintr-un penalty obținut de Florinel Coman în minutul 90. Olimpiu Moruțan a transformat fără emoții.

Astra Giurgiu vs FCSB 0-3 (0-2)

Marcatori: Man ’33, Tănase ’36 şi Moruţan ’90+1 (penalti)

Astra Giurgiu: Lazar – D. Graur, Graovac, Dandea, Radunovic – Pahonţu (Gheorghe ’22), Crepulja (Moise ’56), Răduţ – Merloi (Baicu ’55), Budescu (Fatai ’56) – Alibec (Balaure ’71). Antrenor: Bogdan Andone

FCSB: Vlad – Creţu, Cristea (Briceag ’46), Miron, Panţîru – Tănase (Vînă ’86), Popescu, Olaru (Moruţan ’46) – Coman, Buş (Buziuc ’46), Man. Antrenor: Toni Petrea

Sursa foto: gazeta sporturilor