Astra Giurgiu – Omonia Nicosia 1-1 (1-0) / Astralii vor avea un retur infernal in Insula Afroditei

Astra Giurgiu a fost lipsita si de sansa in meciul de aseara de pe National Arena din Capitala, mai ales in minutul 65 cand Budescu si Enache au trecut pe langa 2-0, iar la faza imediat urmatoare Omonia Nicosia a restabilt egalitatea.

Astra Giurgiu si Omonia Nicosia s-au intalnit in prima mansa a turului doi preliminar din Europa League. Revenind, trebuie adaugat faptul ca giurgiuvenii au trecut peste lipsa de experienta, insa in anumite momente debandada din jocul elevilor lui Daniel Isaila si-a spus cuvantul.

De bun augur a fost revenirea zairezului Tembo, care a marcat golul Astrei, nu la fel putandu-se spune despre reintoarcerea fostului rapidist Joao Paulo Andrade pe taram mioritic, fundasul bagandu-le mortu’ in casa gazdelor. 

Teoretic, astralii mai pastreaza sanse de calificare, dar ei vor trebui sa faca fata iadului de pe GSP Arena din Insula Afroditei acolo unde fanaticii suporteri ciprioti fac o atmosfera incendiara. Pana la urma, nimic nu este imposibil, iar giurgiuvenii au sansa sa pastreze intact palmaresul direct al intalnirilor Omoniei cu echipele din Romania, pe care nu le-au eliminat niciodata, indiferent ca s-au numit Steaua, Dinamo, Vaslui sau Sportul Studentesc.

ASTRA GIURGIU – OMONIA NICOSIA  1-1 (1-0)

Min.8: 1-0: Tembo reuseste sa inscrie dupa ce primeste un balon de la Budescu in careul cipriot.
Min.66: 1-1: Efrem executa un corner si fostul rapidist Joao Paulo Andrade restabileste egalitatea cu o lovitura de cap.

ASTRA GIURGIU: Lung jr – Matel, Ben Yousef, Muresan, Morais – Yahaya (87 Barboianu), Takayuki – Enache (72 Fatai), Tembo (65 De Amorim), Budescu – Bukari. Antrenor: Daniel Isaila.
OMONIA NICOSIA: Moreira – Jose, Alabi, J.P. Andrade, Scaramozzino – Marco, Leandro – Taylor (63 Efrem), Nuno Assis (88 Margaca), Schembri (90+2 Platini) – Gikiewicz. Antrenor: Tony Savevski.

Arbitru: Maksim Layuskin; Asistenti: Vitali Drozdov si Ilya Barisnikov; Rezerva: Evgheni Turbin (toti din Rusia). Delegat UEFA: Ivan Borissov Lekov (Bulgaria); Observator UEFA pentru arbitri: Siegfried Kirschen (Germania).

Cartonase galbene:  Bukari (87) / Nuno Assis (62), Gikiewicz (70)
Cartonase rosii: –
Stadion: “National Arena” (Bucuresti)
Spectatori: 2.164
Statistica: Suturi pe poarta:  4/5; Cornere: 2/4; Faulturi: 15/23

Partida retur dintre omonia Nicosia si Astra Ploiesti va avea loc saptamana viitoare, pe 25 iulie, de la ora 20.00, pe arena “GSP” din Nicosia.

Sursa foto: gsp.ro