Astra Giurgiu – Omonia Nicosia 1-1 (1-0) / Pe astrali ii asteapta un retur infernal in Insula Afroditei

Astra Giurgiu si Omonia Nicosia au incheiat la egalitate prima mansa a turului doi preliminar din Europa League, scor 1-1. Disputa de pe National Arena a fost una disputata, pana in minutul 65 astralii jucand mai bine decat adversarii ciprioti, apoi, dupa golul egalizator al Omoniei raportul de forte s-a modificat.

Oaspetii au ratat doua ocazii mari la poarta aparata de Lung jr, in timp ce elevii lui Daniel Isaila nu au mai reusit sa puna in pericol echipa adversa. Returul de la Nicosia va fi unul infernal pentru echipa din Giurgiu tinand cont de atmosfera incendiara, la propriu, facuta de fanaticii sustinatori ai echipei din Insula Afroditei.

Min 90+5: Final de partida!

Min.90+2: Schimbare la Omonia: iese Schembri si intra Platini.

Min.90: 5 minute de prelungire aratate de la margine pentru finalul partidei dintre Astra si Omonia.

Min.89: Centrare buna a lui Efrem insa Gikiewicz nu a reusit sa se intalneasca cu balonul care se scurge prin fata portii Astrei. Ocazie foarte mare pentru ciprioti.

Min.88: Schimbare la Omonia: Iese Nuno Assis si intra Margaca

Min.87: Cartonas galben pentru Bukari.

Min. 85: Schimbare la Astra: a intrat Barboianu si a iesit Yahaya.

Min. 81: Corner pentru Astra executat de Budescu insa apararea cipriota respinge. La faza imediat urmatoare sutul lui Morais este retinut de Moreira.  

Min. 79: Faza de atac a giurgiuvenilor ramasa fara niciun rezultat.

Min. 75. Matel intervine foarte bine la o faza de atac a cipriotilor. Corner la poarta lui Silviu Lung jr executat de Efrem si defensiva astrala rezolva.

Min.74: Schimbare la Astra; a iesit Enache si a intrat Fatai

Min.72: Deschis bine de Leandro, Efrem nu reuseste sa il invinga pe Lung.

Min:70: Gikiewicz vede cartonasul galben dupa o intrare urata asupra lui Matel.

Fotbalul este pe cat de frumos, pe atat de nedrept! La cateva zeci de secunde dupa ce giurgiuvenii au irosit sansa de a face 2-0, oaspetii au reusit sa inscrie si sa restabileasca egalitatea pe tabela de marcaj.

Min.66: Gol marcat de Omonia Nicosia! Corner executat bine si fostul jucator al Rapidului, J.P. Andrade, inscrie cu o lovitura de cap plasata. Astra v Omonia 1-1.

Min.65: Dubla ocazie uriasa pentru Astra: sutul lui Budescu este respins de Moreira, apoi Enache trage in bara! 

Min.65: Schimbare la Astra: iese Tembo si intra De Amorim.

Min.64: Schimbare la Omonia: iese Scaramozzino, intra Efrem

Min.62: Nuno Assis vede primul cartonas galben al acestei partide.

Min.58: Sut slab expediat de Leandro. Mult mai insistenti cipriotii in aceasta parte secunda. Elevii lui Savevski incearca sa il surprinda pe Lung cu suturi de la distanta.

2.164 de spectatori asista la meciul din aceasta seara de pe National Arena.

Min.57: Schembri suteaza din alergare dar nu-l poate invinge pe Lung care retine balonul in doi timpi.

“Regele” Gica Hagi se afla si el in tribunele stadionului National Arena, patronul Viitorului Constanta urmarind cu atentie jocul Astrei Giurgiu, adversara echipe sale din prima etapa a editiei de campionat care va incepe maine. La meci se afla si Mihai Stoica, managerul general al Stelei.

Min.53: Inceput in forta al oaspetilor dar echipa noastra rezista si prinde cateva momente de respiro dupa faultul lui Nuno Assis asupra lui Ben Yousef, care are nevoie de interventia echipei medicale a giugiuvenilor.

Min.51: Leandro il incearca, din nou, pe Silviu Lung jr, portarul echipei romane retinand fara probleme sutul expediat de capitanul cipriotilor.

Min.50: Actiune periculoasa a cipriotilor, emotii pentru defensiva astrala insa totul se termina cu bine pentru giugiuveni.

Niciunul dintre cei doi antrenori nu a efectuat vreo schimbare de jucator la pauza.

Min.46: A inceput repriza secunda a partidei dintre Astra Giurgiu si Omonia Nicosia.

Min.45+1: Actiune frumoasa reusita de astrali insa sutul lui Budescu se duce departe de poarta. Fluier de final al primei reprize, Astra intrand la cabine cu avantaj minim gratie reusitei lui Tembo din minutul 8.

Min.45: De la margine s-a aratat un singur minut de prelungire pentru prima repriza.

Min. 40: Dupa o noua perioada de joc destul de incalcita, Budescu incearca un sut de la distanta insa balonul de duce departe de acdrul portii aparate de Moreira.

Min.36: Tembo patrunde impetuos pana in careul Omoniei centreaza inapoi pentru Takayuki Seto, insa sutul japonezului este unul slab.

Min.32: O noua lovitura libera pentru ciprioti. Executa scurt Leandro pana la Scaramozzino care suteaza si Muresan cade ca secerat lovit fiind de balon. Este nevoie de interventia echipei medicale a giugiuvenilor.

Min. 30: Astralii revin in atac, centrarea lui Matel este respinsa in aut de Martinez, la faza imediat urmatoare fundasul dreapta reusind un sut frumos spre poarta aparata de Moreira.

Min.28: Ben Yousef l-a faultat pe Nuno Asiss la 20 de metri de poarta Astrei si va fi o lovitura libera extrem de periculoasa pentru Omonia. Sut in zid expediat de Leandro.

Min: 24: Leandro trimite primul sut pe spatiul portii lui Silviu Lung jr, insa portarul echipei Astra retine fara probleme.

Min. 23: La jumatatea primei parti a jocului Astra conduce cu 1-0.

Min. 21: Astra trece pe langa golul doi dupa ce Budescu a centrat perfect in careu, acolo de unde Ben Youssef a reluat slab, pe centrul portii, permitandu-i portarului Moreira sa se remarce.

Min. 19: Tembo este surprins in off-side, apararea adversa facand la timp pasul in fata la o pasa in adancime.

Min. 16: Budescu obtine primul corner al Astrei in urma unei incursiuni pe partea dreapta. Centrarea in careu a fost respinsa, insa, dupa o balbaiala de fundasii Omoniei.

Min. 11: Cipriotii vor sa arate ca nu resimt primirea golului si se avanta in careul Astrei, obtinand doua cornere in decursul a doar doua minute. Ambele faze au fost trecute, din fericire, cu bine de giurgiuveni.

Min. 8: GOOOOOLLLLLLL Astra ! Giurgiuvenii deschid scorul dupa doar 8 minute de joc. Budescu centreaza de pe partea dreapta, iar Tembo a reluat in plasa din sase metri. Inceput excelent de joc pentru Astra.

Min. 5: Dupa primele cinci minute ale partidei cele doua echipe inca incearca sa gaseasca drumul spre terenul advers, jocul desfasurandu-se in marea majoritate a timpului la centrul terenului.

Min.1: A inceput partida de pe National Arena!

UPDATE: 21.11: S-au anuntat echipele de start:

Astra Giurgiu: Lung jr – Matel, Ben Yousef, Muresan, Morais – Yahaya, Takayuki – Enache, Tembo, Budescu – Bukari.

Omonia: Moreira – Jose, Alabi, J.P. Andrade, Scaramozzino – Marco, Leandro – Taylor, Nuno Assis, Schembri – Gikiewicz.

Astra Giurgiu si Omonia Nicosia se intalnesc, in aceasta seara, in prima mansa a turului doi preliminar al Europa League. Astralii s-au calificat in aceasta faza a competitiei trecand cu o victorie dubla de slovenii de la NK Domzale, in timp ce cipriotii abia intra in competitie.

Astra si Omonia vor juca pe stadionul National Arena din Capitala cu incepere de la ora 21.30. Specialistii ii vad favoriti pe oaspeti, prin prisma experientei acumulate de-a lungul anilor, dar si a lotului intesat cu jucatori straini. 16 jucatori straini de 11 nationalitati se regasesc in lotul antrenat de tehnicianul macedonean Toni Savevski, cel care se afla la al doilea mandat pe banca cipriotilor

Antrenorul Daniel Isaila are la dispozitie un lot destul de subtire, dar valid, singurii absenti fiind Laban (suspendat) si Gaman (care va fi tinut de decor pe banca de rezerve dupa ce oficialii Astrei au anuntat ca ii cauta un inlocuitor). In plus, Tembo va fi, din nou, rezerva pentru ca a revenit ultimul din vacanta si este in urma cu pregatirea fizica. Totusi l-am putea vedea in teren in repriza secunda, in functie si de evolutia scorului.

De cealalta parte, Omonia nu are nicio problema de lot. Oaspetii ar putea si avantajul suporterilor ei fanatici, atat la meciul de diseara, cat mai ales la cel din Insula Afroditei.

Citeste si: Petrolul Ploiesti – Vikingur Gota / “Lupii galbeni” vor sa “muste” din “vikingi”

Omonia Nicosia a avut, de-a lungul timpului, legaturi stranse cu fotbalul romanesc. Acestea dateaza inca din anii 70 (n.a. probabil de cand dateaza si prietenia lui Mircea Sandu cu Mario Lefkaritis :)). Va invitam la o scurta incursiune in istorie pentru a descoperi ce jucatori si antrenori romani au trecut pe la Omonia Nicosia, dar si cate meciuri au jucat “verzii” in cupele europene impotriva formatiilor noastre! Un singur lucru este cert si datator de sperante pentru Daniel Isaila si elevii sai: Omonia nu a trecut niciodata de echipele din Romania!

Jucatori romani care au evoluat pentru Omonia Nicosia de-a lungul timpului:

Mihai Mocanu: 1972 – 1974 (?j / ?g)

Constantin Fratila: 1973 – 1974 (?j / ?g)

Eugen Neagoe: 1996 -1997 (22 j – 1g)

Marius Sumudica: 2004 (9j – 6g)

Daniel Balan: 2006 (13j – 1g)

Claudiu Niculescu: 2008 – 2009 (8j – 1g)

Antrenor:

Ioan Andone: decembrie 2005 – mai 2007 

Disputele dintre Omonia Nicosia si echipele romanesti in cupele europene:

Cupa Campionilor Europeni:

1984 – 85: Turul I: Dinamo Bucuresti: 2-1 si 1-4 (3-5 – Dinamo s-a calificat mai departe)

1987 – 88: Turul II: Steaua Bucuresti: 0-2 si 1-3 (1-5 – Steaua s-a calificat mai departe)

Cupa UEFA:

1986 – 87: Turul I: Sportul Studentesc: 1-1 si 0-1 (1-2 – Sportul s-a calificat mai departe)

2005 – 06: Turul II preliminar: Dinamo Bucuresti: 2-1 si 1-3 (3-4 – Dinamo s-a calificat mai departe)

2009 – 10: Turul III preliminar: FC Vaslui: 1-1 si 0-2 (1-3 – Vaslui s-a calificat mai departe) 

ASTRA GIURGIU – OMONIA NICOSIA (echipe probabile)

ASTRA GIURGIU: Lung jr – Matel, Ben Yousef, Muresan, Morais – Takayuki, Yahaya – Enache, Bukari, Budescu – Fatai. Antrenor: Daniel Isaila

OMONIA NICOSIA: Moreira – Kyriakou, Alabi, JP Andrade, Scaramozzino – Aguiar, Leandro – Efrem, Nuno Assis, Platini – Taylor. Antrenor: Tony Savevski

Arbitru: Maksim Layuskin; Asistenti: Vitali Drozdov si Ilya Barisnikov; Rezerva: Evgheni Turbin (toti din Rusia). Delegat UEFA: Ivan Borissov Lekov (Bulgaria); Observator UEFA pentru arbitri: Siegfried Kirschen (Germania).

Stadion: “National Arena” (Bucuresti)

Meciul dintre Astra Ploiesti si Omonia Nicosia va incepe de la ora 21.30 si va fi transmis de postul de televiziune Digi Sport 2.

Sursa foto: balla.com.cy