ASTRA GIURGIU v AS ROMA 0-0 / O remiza alba echivalenta cu o calificare in PRIMAVARA EUROPEANA. REACTII

Aflata pe locul doi in Grupa E inaintea ultimei confruntari, campioana Romaniei ASTRA GIURGIU va da piept, joi seara, cu liderul AS ROMA, pe NATIONAL ARENA din Capitala. Partida va fi transmisa in direct de postul Dolce Sport 1.

UPDATE 2: “E o calificare incredibila, mai ales ca Steaua nu s-a calificat. Imi pare rau pentru ei si e bine ca avem o echipa calificata. Am sacrificat putin campionatul pentru Europa League si acum s-au vazut rezultatele. Azi am facut un joc bun defensiv, am dus cat mai mult in 0-0 si puteam risca daca in partea cealalta rezultatul nu e avantaja. E o atmosfera incredibila in vestiar si am mai scris o pagina extraordinara in fotbalul romanesc. Ne-am dat seama dupa reactia publicului ca rezultatul de la Plzen ne avantajeaza. Cred ca daca Astra gestiona mai bine partea financiara puteam fi si anul acesta echipa cea mai buna a Romaniei”, a declarat Florin Lovin la Dolce Sport.

“Suntem fericiti, am jucat acest meci cu inima, am jucat pentru familiile noastre, pentru public, dar, in special, pentru Romania. E frumos sa avem o echipa in primavara europeana. Ne-am propus de la inceput sa tinem cat mai mult de 0-0. Ne bucuram pentru ca in partea cealalta nu a fost alt rezultat, ne-am calificat, nu mai conteaza. Nu stiam ca Sumudica vrea sa plece, bine ca am aflat de la dumneavoastra. Este un antrenor valoros, merita sa antreneze echipe bune din Europa, dar duminica speram sa fie pe banca noastra. Inafara de Alibec, nu stiu sa plece alt jucator” , a declarat Cristian Sapunaru pentru Dolce Sport.

“Mi-am felicitat jucatorii si le doresc bafta in continuare. Mi-am dorit mult sa reusesc cu aceasta echipa. Am format-o eu, am luat titlul, am batut West Ham si acum ne-am calificat in primavara europeana. A fost ultimul meci al meu la Astra. Indiferent daca ma inteleg cu oficialii lui Gaziantep, care au venit sa ma ia, eu la Astra nu mai raman. Eu vreau sa fiu respectat”, a spus Sumudica, la sport.ro, pentru ca apoi sa vorbeasca de meciul propriu-zis: “O seara minunata, abia mai pot vorbi. A fost ceva extraordinar, am iesit cu capul sus, independent de ceea ce s-a intamplat la Plzen. E ceva extraordinar, e cea mai fericita zi din viata mea”, a concluzionat Marius Sumudica.

“Ne-am dorit foarte mult sa ne calificam, am facut asta pentru noi, dar si pentru club. Vor veni niste bani dupa aceasta calificare. Suntem putin suparati, pentru ca ni s-a promis ceva pentru aceasta calificare, dar cei din conducere nu s-au tinut de cuvant. Nu meritam sa fim tratati asa dupa ce am facut pentru acest club. Nu este normal sa se procedeze asa cu noi, s-au castigat multi bani datorita noua, chiar daca aveam restante foarte mari. Acum, am cerut si noi ceva pentru aceasta calificare, ni s-a promis ca se va rezolva si nu s-a rezolvat nici pana azi, chiar daca am vorbit in urma cu trei luni de zile.

Am jucat pentru noi, pentru familiile noastre, este un grup frumos aici, dar este pacat ca sunt asemenea probleme. Oricum, datorita noua vor intra sume frumoase in conturile clubului. Eu nu stiu ce o sa fac, voi vedea in iarna, din ce mi-au spus cei din China, ma vor inapoi la inceputul campionatului” , a declarat Constantin Budescu pentru Dolce Sport.

UPDATE: ASTRA GIURGIU, campioana din LIGA I, s-a CALIFICAT, in premiera, in prmavara europeana. Elevii antrenorului Marius Sumudica au remizat, scor 0-0, cu italienii de la AS ROMA si cele doua echipe vor merge, brat la brat, in urmatoarea faza a Europa League. ASTRA GIURGIU a beneficiat si de faptul ca Austria Viena a fost invinsa de lanterna rosie a grupei E, Viktoria Plzen, cu scorul de 3-2 in conditiile in care austriecii conduceau cu 2-0 din minutul 19 si aveau un om mai mult pe teren.

In meciul cu AS ROMA, ASTRA GIURGIU a adoptat o tactica defensiva, iar in atac a contat doar prin sclipirile lui Budescu si Alibec. Viitorul varf al Stelei a avut si un gol anulat usor pentru un presupus fault in atac. In schimb, AS ROMA a dominat in mare parte confruntarea, dar giurgiuvenii s-au aparat exact si nu au fost mari emotii la poarta lui Lung.

Partea secunda s-a jucat mai mult cu urechea catre Plzen, unde cehii de la Viktoria au reusit o revenire fabuloasa. In zece oameni inca din prima repriza si condusi cu 2-0, cehii au revenit si au castigat cu 3-2 si au fost astfel decisivi pentru calificarea ASTREI GIURGIU in primavara europeana.

ASTRA GIURGIU este singura echipa romaneasca, care s-a calificat in PRIMAVARA EUROPEANA dupa ce, tot astazi, STEAUA BUCURESTI a  pierdut pe terenul celor de la Villarreal. ASTRA GIURGIU isi va afla adversara din 16-imile EUROPA LEAGUE maine la pranz.

Posibili adversari ASTRA GIURGIU:

Castigatoare de grupe

Fenerbahce
Apoel Nicosia
Saint Etienne
Zenit
Bilbao
Ajax*
Sahtior
Schalke*
Fiorentina
Sparta Praga*
Osmanlispor

* Grupele echipelor Ajax, Schalke si Sparta Praga se vor termina la 0:00, dar toate cele trei echipe sunt sigure de primul loc.

Echipe venite din Liga Campionilor (in functie de punctajul obtinut in grupele Champions League, primele patru echipe cu cel mai bun punctaj vor fi in urna capilor de serie. Deci, adversarele Astrei)

Copenhaga
Lyon
Tottenham
Besiktas

Meciul tur al 16-imilor Europa League va avea loc pe 16 februarie, în timp ce returul se va disputa pe 23 februarie. Primul meci va avea loc pe terenul echipei considerata outsider, deci ASTRA GIURGIU va juca mansa tur pe teren propriu.

CLASAMENT FINAL GRUPA E:

1. AS ROMA 6j (16-7) 12 p
2. ASTRA GIURGIU 6j (7-10)  8p    
3. Viktoria Plzen 6j (7-10) 6p.
4. Austria Viena 6j (11-14) 5p. 

STIRE INITIALA

ASTRA GIURGIU are sanse destul de mari sa ajunga in primavara Europa League, dupa succesul de pe terenul Austriei Viena, scor 2-1. Giurgiuvenii vor fi automat calificati in cazul unui succes in ultima etapa, joi seara, pe teren propriu cu AS ROMA, echipa deja ajunsa in primavara europeana. De asemenea, ASTRA GIURGIU se poate califica si daca termina la egalitate in acest meci sau chiar daca pierde. In acest caz, ar fi nevoie ca Austria Viena sa nu castige in Cehia, cu Viktoria Plzen.

ASTRA GIURGIU poate beneficia de faptul ca AS ROMA va introduce o echipa alcatuita in mare parte din rezerve. Pentru giurgiuveni ar fi prima calificare din istorie in primavara europeana.

In actuala editie a campionatului, AS ROMA ocupa locul doi in Serie A(10 victorii, doua remize si trei infrangeri) si se afla la patru puncte in spatele liderului Juventus. De partea cealalta, ASTRA GIURGIU se gaseste pe pozitia a noua in Liga 1, cu sase victorii, cinci rezultate de egalitate si 8 infrangeri. In Europa League, cele doua echipe sunt despartite de patru puncte in Grupa E. AS ROMA este liderul grupei (11 puncte), fiind urmata de ASTRA GIURGIU (7 puncte).

ASTRA GIURGIU v AS ROMA (echipe probabile):

ASTRA GIURGIU: Lung jr – Sapunaru, Oros, Gheorghe, Fabrício – Lovin, Seto –  F.Teixeira, Budescu, Ionita – Alibec. Antrenor: Marius Sumudica.
AS ROMA: Alisson – Bruno Peres, Vermaelen, Juan Jesus, Seck – Gerson, Strootman – Iturbe, Totti, El Shaarawy – Džeko. Antrenor: Luciano Spalletti.

STADION: NATIONAL ARENA (Bucuresti)
ARBITRI: Hüseyin Göçek – Mustafa Eyisoy si Kemal Yilmaz (toti din Turcia)

MECIURI DISPUTATE in GRUPA E:

Victoria Plzen – AS Roma 1-1
Astra – Austria Viena 2-3
AS Roma – Astra 4-0
Austria Viena – Viktoria Plzen 0-0
Viktoria Plzen – Astra 1-2
AS Roma – Austria Viena 3-3
Austria Viena – AS Roma 2-4
Astra – Viktoria Plzen 1-1
AS Roma – Viktoria Plzen 4-1
Austria Viena – Astra 1-2

CLASAMENT GRUPA E:

1. AS Roma 5j (16-7) 11 p
2. Astra Giurgiu 5j (7-10)  7p    
3. Austria Viena 5j (9-11) 5p    
4. Viktoria Plzen 5j (4-8) 3p.

Sursa foto: prosport