ASTRA GIURGIU v AUSTRIA VIENA 2-3 (1-2) / Giurgiuvenii capoteaza in fata unor TRIBUNE GOALE

ASTRA GIURGIU, campioana Romaniei, va intalni AUSTRIA VIENA in meciul de debut in aceasta noua editie a grupelor EUROPA LEAGUE. Partida programata in aceasta seara cu incepere de la ora 20.00 se va disputa pe National Arena din Capitala si va putea fi urmarita pe postul de televiziune Dolce Sport.

UPDATE 22.30: Cristi Sapunaru, marcatorul celui de-al doilea gol al giurgiuvenilor, a oferit explicatia pentru care ASTRA a fost invinsa. „Am intrat un pic cam timorati pentru ca era primul meci in Europa League. Apoi au venit acele goluri superbe ale lor. Am incercat mult in repriza secunda, pacat ca nu am reusit sa scoatem un punct. Ne vom juca sansele pana la capat, le multumim celor care au venit sa ne sustina. Speram sa nu mai facem pasi gresiti in campionat si in grupele Europa League”, a declarat Sapunaru la finele meciului cu AUSTRIA VIENA.

UPDATE 22.25: Denis Alibec, autorul primului gol al ASTREI, crede in continuare in sansele campioanei de a ajunge in primavara europeana. „Eu zic ca meritam mai mult in aceasta seara, cel putin dupa jocul din repriza secunda. Sunt sanse in continuare, dar depinde de ce vom face in urmatoarele meciuri. Este important ca Marius Sumudica s-a intors langa echipa. El ne da incredere si forta”, a spus Denis Alibec la finalul partidei cu AUSTRIA VIENA.

UPDATE 22.20: La randul sau, Budescu spera ca revenirea lui Marius Sumudica pe banca Astrei sa aduca revirimentul echipei giurgiuvene. „Am facut o prima repriza mai putin buna. Ne-am revenit in repriza secunda si am avut multe ocazii. Ei au avut trei ocazii si ne-au dat trei goluri.Ne doream toti sa cistigam acest meci, sintem suparati. Meritam cel putin un rezultat de egalitate. Acum, ca a venit si Marius Sumudica langa noi, speram sa ne imbunatatim jocul. Este o oarecare oboseala, vom avea si niste deplasari, stam pe la Cluj o saptamana, dar vom vedea ce se va intampla”, a spus Constantin Budescu.

UPDATE 22.15: “Au fost doua reprize diametral opuse, o prima repriza in care nu am aratat bine. Le-am facut cadou un gol din penalty. Golul al doilea al lor a fost de Champions League. Am facut insa o repriza secunda mult mai buna. Ii felicit pe baieti pentru partea a doua.

Sincer, nu ma asteptam sa vina nici macar atatia oameni la meci si mai ales sa strige Astra, Astra pe final. Trebuie sa ne recapatam dorinta si placerea de a juca asa cum am facut-o in sezonul trecut. Denis este cel mai bun atacant din Romania, el nu are ce sa le demonstreze unora sau altora. Nu exista fotbalist ca el in Liga I.

 Mai sunt cinci meciuri si se joac in continuare. Erau putin suparati in vestiar, dar isi vor reveni. Le multumesc fanilor care au venit la meci, indiferent cu ce echipa tin. Au vazut un meci frumos, imi pare rau ca nu am facut un rezultat pozitiv”a spus Marius Sumudica dupa meciul de pe National Arena.

UPDATE 21.55: Campioana Romaniei, ASTRA GIURGIU a fost invinsa de AUSTRIA VIENA, scor 2-3, in fata unor tribune goale, grupul de suporteri veniti cu echipa oaspete dominand da capo al fine fundalul sonor al intalnirii de pe National Arena. Si aveau toate motivele sa o faca tinand cont de faptul ca favoritii lor au predat, cel putin pana in minutul 75, o lectie de fotbal lui Marius Sumudica si elevilor sai. Conform jurnalistilor prezenti la meci in tribune au fost, cu tot cu forte de ordine, fotografi si suporteri adversi, 1600 de oameni!

Giurgiuvenii au fost o umbra palida a echipei care in urma cu cateva saptamani reusea minunea la Londra, atunci cand o eliminau din play-off-ul Europa League pe West Ham United. Jucatorii ASTREI au gresit flagrant in defensiva, iar austriecii au profitat din plin de gafele  lui GERALDO si compania desprinse parca din partidele de copii si juniori. Din minutul 79, ASTRA a jucat in superioritate numerica dupa ce ROTPULLER LUKAS a vazut un cartonas rosu dupa o intrare criminala la JUNIOR MORAIS. Insa acest lucru nu i-a ajutat prea mult pe fotbalistii gazda, ALIBEC vazand si un cartonas galben dupa ce a cerut exagerat o lovitura de pedeapsa in minutul 86.

Golurile meciului de la Bucuresti au fost marcate de: DENIS ALIBEC (18),  SAPUNARU CRISTIAN (74) respectiv HOLZHAUSER RAPHAEL(Pen16), FRIESENBICHLER KEVIN(33), GRUNWALD ALEXANDER(58). 

In celalalt meci din Grupa E  VIKTORIA PLZEN si AS ROMA au remizat, scor 1-1, ambele goluri fiind marcate pana in minutul 11 al meciului! Marcatori: MAREK BAKOS (11) / PEROTTI DIEGO (Pen4).

UPDATE 18.35: Tehnicianul MARIUS SUMUDICA a alcatuit o echipa de start SUPEROFENSIVA a ASTREI GIURGIU, conform postului de televiziune Dolce Sport: Lung jr. – Sapunaru, Fabricio, Geraldo, J. Morais – Lovin – Boudjemaa, Budescu, D. Niculae, Teixeira- Alibec.

STIRE INITIALA

AUSTRIA VIENA este o echipa infiintata in anul 1911 si are in palmares 25 de titluri de campioana si 27 de Cupe ale Austriei. AUSTRIA VIENA a terminat pe locul trei in sezonul precedent din campionat, iar pentru a ajunge in faza grupelor Europa League, a trecut de Kukesi, Spartak Trnava, si a eliminat-o pe Rosenborg in play-off, scor 4-2 la general.

In editia actuala a campionatului, AUSTRIA VIENA este pe locul patru, cu patru victorii, un egal si doua infrangeri, in timp ce ASTRA GIURGIU nu se regaseste in acest inceput de sezon, avand o victorie, o remiza si patru infrangeri. Dupa sapte etape, giurgiuvenii ocupa locul 11 in clasament, cu 5 puncte.

ASTRA GIURGIU v AUSTRIA VIENA (echipe probabile):

ASTRA GIURGIU: Lung jr. – Sapunaru, Alves, Fabricio, Junior Morais – Lovin, Seto, – Boudjemaa, Budescu, Texeira  – Alibec. Antrenor: Marius Sumudica.
AUSTRIA VIENA: Almer – Larsen, Rotpuller, Filipovic, Martschinko – Venuto, Holzhauser, Grunwald, Serbest (Tajouri), Pires – Friesenbichler. Antrenor: Thorsten Fink.

STADION: National Arena (Bucuresti)
ARBITRI: Andreas Ekberg- Fredrik Nilsson si Mehmet Culum. Rezerva: Stefan Hallberg (toti din Suedia).

In celalalt meci din Grupa E se vor intalni VIKTORIA PLZEN si AS ROMA.

Sursa foto: prosport