ASTRA GIURGIU v KRC GENK 2-2 (1-1) / Campioana va avea un RETUR greu in BELGIA

ASTRA GIURGIU isi incepe aventura din primavara europeana, joi seara cu incepere de la ora 20.00, in fata belgienilor de la KRC GENK in prima mansa a 16-imilor din EL. Arena “Marin Anastasovici” din Giurgiu va gazdui prima partida din istorie a campioanei Romaniei in saisprezecimile Europa League, meci care va putea fi urmarit pe postul de televiziune Dolce Sport.

UPDATE: ASTRA GIURGIU a terminat la egalitate, scor 2-2, in prima mansa a 16-imilor Europa League, cu formatia belgiana Genk. A fost un meci echilibrat, decis de o gafa pe final facuta de japonezul Takayuki Seto, care ulterior s-a revansat si a egalat in minutul 90. Dupa un inceput de meci dominat teritorial de oaspeti, Genk a deschis scorul in minutul 25 dupa o mare gafa in defensiva Astrei.

Castagne a profitat de o neintelegere intre toti jucatorii din linia defensiva si a deschis scorul. Imediat dupa primirea golului, Sumudica a renuntat la sistemul cu trei fundasi centrali, l-a avansat pe Sapunaru la mijlocul terenului, iar Astra a inceput sa echilibreze jocul. Egalarea a venit astfel in minutul 42 dupa o faza superba a lui Teixeira, pe care Budescu a finalizat-o cu un sut foarte puternic.

Dupa pauza, Astra a ratat doua sanse mari de a marca, insa Teixeira si Ionita au ratat din pozitii ideale. Finalul a fost spectaculos. Genk a trecut in avantaj dupa o gafa comisa de Seto in minutul 83. Japonezul a pierdut o minge la centrul terenului, iar Trossard a punctat. Seto s-a revansat insa in minutul 90, cand a punctat cu o lovitura de cap din centrarea lui Florea. Calificarea se va decide astfel peste o saptamana, in deplasarea de la Genk, unde Astra va avea o misiune grea.

STIRE INITIALA

Tehnicianul Marius Sumudica nu poate miza pe serviciile a doi dintre titularii sai obisnuiti, Florin Lovin si Boubacar Mansaly fiind suspendati pentru acest joc. De cealalta parte, antrenorul olandez al oaspetilor belgieni are ceva mai multe batai de cap! Ghinioanele pentru KRC GENK au inceput de la postul de portar: Marci Bizot, olandezul de 22 de ani, a fost prima optiune in acest sezon, insa s-a accidentat si nu se stie data exacta cand va putea reveni pe gazon. Unul dintre fundasii centrali de baza, Sébastien Dewaest, 25 de ani, are probleme la coapsa si nu va evolua.

Problemele continua si in linia mediana: internationalul bosniac Tino-Sven Susic, 25 de ani, este accidentat, iar vedeta Alejandro Pozuelo a fost inlocuit dupa o ora in ultimul meci din campionat, din cauza unor probleme de sanatate. Ultima absenta de marca este Nikolaos Karelis. Atacantul grec de 24 de ani este golgeterul formatiei in campionat, cu 9 reusite.

KRC GENK este un club fondat in anul 1923. A castigat de trei ori titlul de campiona a Belgiei, (1999, 2002 si 2011) si de patru ori Cupa Belgiei (1998, 2000, 2009, 2013). Cel mai valoros jucator din lot este spaniolul Alejandro Pozuelo (mijlocas, 25 ani), evaluat la cinci milioane de euro (conform transfermarkt).

KRC GENK a ajuns in primavara Europa League dupa ce a castigat Grupa F. KRC GENK a acumulat 12 puncte, fiind urmata in ierarhie de Athletic Bilbao (10 puncte), Rapid Viena (6) si Sassuolo (5). Belgienii au obtinut 4 victorii si au suferit doua infrangeri, inscriind 13 goluri si primind 9.

ASTRA GURGIU s-a calificat in saisprezecimi dupa ce a terminat pe locul doi in Grupa E (8 puncte), in urma Romei (12 puncte), dar peste Viktoria Plzen (6 puncte) si Austria Viena (5 puncte). ASTRA GIURGIU a obtinut doua victorii, doua remize si tot atatea infrangeri, marcand 7 goluri si primind 10.

ASTRA GIURGIU si KRC GENK se vor afla fata in fata pentru prima data in istoria celor doua cluburi.

ASTRA GIURGIU si KRC GENK au situatii asemanatoare in campionat. Ambele ocupa locul 7 si se afla la egalitate de puncte cu echipele de pe locul 6. Dupa 22 de etape in Liga 1, Astra are 32 de puncte, inregistrand 9 victorii, 5 rezultate de egalitate si 8 infrangeri. De partea cealalta, Genk are 41 de puncte dupa 26 de runde disputate in campionatul Belgiei. Echipa pregatita de olandezul Albert Stuivenberg a bifat 12 victorii, 5 rezultate de egalitate si 9 infrangeri.

ASTRA GIURGIU v KRC GENT (echipe probabile):

ASTRA GIURGIU: Lung – Al. Stan, Sapunaru, Fabricio, Morais – Seto, Pitian – Al. Ionita II, Teixeira, Budescu – D. Niculae. Antrenor: Marius Sumudica.
KRC GENK: Ryan – Uronen, Colley, Brabec, Castagne – Malinovsky, Pozuelo (?), Berge – Trossard, Samata, Schrijvers. Antrenor: Albert Stuivenberg.

STADION: Marin Anastasovici (Giurgiu)
ARBITRI: Svein Oddvar Moen – ASISTENTI: Kim Thomas Haglund si Magnus Lundberg; ADITIONALI: Svein-Erik Edvartsen si Tore Hansen. REZERVA: Jan Erik Engan (toti din Norvegia).

Sursa foto: sport