ASTRA GIURGIU va intalni pe KRC GENK in 16-IMILE EUROPA LEAGUE! REACTIA lui SUMUDICA

ASTRA GIURGIU, campioana en-titre din LIGA I,  calificata in premiera in primavara cupelor europene, a aflat, in urma cu putine momente, cu cine va juca in saisprezecimile din Europa League. Antrenorul Marius Sumudica si elevii sai vor intalni formatia belgiana RACING CLUB GENK.

UPDATE: Marius Sumudica, antrenorul ASTREI GIURGIU, crede ca formatia sa are sanse de calificare in optimile de finala ale Europa League dupa duelul cu belgienii de la KRC GENK.

Tehnicianul sustine ca este totusi nevoie ca giugiuvenii sa efectueze cateva transferuri pentru a intari lotul. “Se joaca! Daca noi vom reusi sa umplem golul lasat de Alibec, sa ramana si Budescu si sa mai aducem 2-3 jucatori, se joaca 50-50! Nu pot sa discut acum de transferuri, conducerea stie, eu sunt doar antrenorul echipei. Cu echipa pe care o am pe mana acum plus 2-3 jucatori plecam cu sanse egale.

Nu stiu ce se va intampla in continuare. Am vazut ca lumea este suparata. Din punctul meu de vedere imi duc contractul pana la vara, sunt antrenorul ASTREI GIURGIU pana la vara. Daca nu il pierdeam pe Alibec, aveam sanse mari de calificare. Ma calificam. Ma bateam cu ei de la egal la egal. Tucudean, un portughez si un brazilian sunt pe lista mea pentru postul de atacant. Sa vedem dupa meciurile urmatoare. Daca nu pierdem cu Gaz Metan, corelat si cu alte rezultate, putem prinde play-off-ul fara probleme”, a spus Sumudica la postul de televiziune Sportro.

STIRE INITIALA

Campionii au avut sansa la ceremonia de la Nyon, urmand a da peste belgienii de la KRC GENK, o formatie nu foarte puternica. Alex Chipciu si Nicusor Stanciu, cei doi mijlocasi de la Anderlecht, se vor duela cu Zenitul lui Mircea Lucescu, un duel care se anunta extrem de interesant.

Ludogoret, formatia lui Cosmin Moti si Claudiu Keseru, va trebui sa treaca de FC Copenhaga, in timp ce Osmanlispor, club la care este legitimat Raul Rusescu, va da peste grecii de la Olympiacos.

Partidele vor avea loc pe 16 februarie (turul) si 23 februarie (returul). Echipele cap de serie vor disputa mansa retur pe teren propriu, astfel ca ASTRA GIURGIU si GENK vor disputa mansa tur pe NATIONAL ARENA din Capitala.

KRC GENK – CARTE DE VIZITA
Anul infiintarii: 1988
Culori: alb-albastru
Porecle: alb-albastrii, Strumfii
Palmares: 3 titluri, 4 cupe ale Belgiei, o supercupa a Belgiei
Antrenor: Peter Maes
Capitan: Thomas Buffel (international belgian)

KRC GENK in Europa League sezonul 2016/2017: turul II preliminar: Buducnost 2-0 si 0-2 (4-2 dupa penaltyuri); turul III preliminar: Cork City 1-0 si 2-1, play-off: Lokomotiv Zagreb 2-0 si 2-2; grupele EL: Athletic Bilbao (2-0 si 3-5), Rapid Viena (1-0 si 2-3), Sassuolo (3-1 si 2-0)

PROGRAMUL COMPLET al 16-imilor EUROPA LEAGUE:

Legia Varsovia – Ajax Amsterdam
Athletic Bilbao – APOEL
Manchester United – Saint-Etienne
Astra Giurgiu – Genk
Anderlecht – Zenit 
Ludogorets – FC Copenhaga
Villarreal – AS Roma
Gent – Tottenham
Olympiacos – Osmanlispor
Celta Vigo – Sahtior Donetk 
FC Krasnodar – Fenerbahce
FC Rostov – Sparta Praga
PAOK – Schalke 04
Hapoel Beer Sheva – Besiktas
AZ Alkmaar – Olympique Lyon
Borussia Monchengladbach – Fiorentina
FC Krasnodar – Fenerbahce.

Sursa foto: sport