ASTRA-OLYMPIQUE LYON 0-1 (0-1) LIVE SCORE / Giurgiuvenii se califica, in PREMIERA, in grupele EL

ASTRA GIURGIU si OLYMPIQUE LYON se intalnesc joi, cu incepere de la ora 19.45, pe arena “MARIN ANASTASOVICI” intr-un meci contand pentru returul PLAY-OFF-ului EUROPA LEAGUE. Partida este una cruciala pentru elevii tehnicianului DANIEL ISAILA care sunt la distanta de 90 de minute de un rezultat istoric, in conditiile in care giurgiuvenii au reusit sa se impuna pe “STADE GERLAND” cu 2-1.

UPDATE 21.40: S-A TERMINAT! ASTRA GIURGIU SE CALIFICA PENTRU PRIMA DATA IN GRUPELE EUROPA LEAGUE DUPA CE A ELIMINAT PUTERNICA ECHIPA FRANCEZA OLYMPIQUE LYON! LA GENERAL SCORUL A FOST 2-2, INSA ROMANII AU S-AU CALIFICAT GRATIE NUMARULUI MAI MARE DE GOLURI MARCAT IN DEPLASARE!

UPDATE 21.27: ASTRA are noroc in minutul 84 cand sutul lui FERRI, autorul singurului gol de pana acum, suteaza in bara!

UPDATE 21.12: Lovitura de cap a lui ENACHE este scoasa senzational de LOPES!

UPDATE 21.00: ASTRA a echilibrat jocul si incearca sa profite de spatiile lasate de francezi in defensiva. BUDESCU a avut o ocazie buna de egalare, insa sutul capitanului giurgiuvenilor din lovitura libera a trecut peste transversala portii adverse.

UPDATE 20.45: DISPUTA DE PE ARENA MARIN ANASTASOVICI S-A RELUAT. ASTRALII TREBUIE SA INSCRIE PENTRU A REVENI IN JOC.

UPDATE 20.30: PAUZA la Giurgiu. OL conduce meritat dupa primele 45 de minute insa, la acest scor, tot ASTRA merge in grupele EL.

UPDATE 20.08: Francezii au dominat clar primele minute ale jocului si urmarea logica se vede pe tabela de marcaj incepand cu minutul 23. 1-0 pentru OL gratie reusitei lui FERRI.

UPDATE 19.52: Scorul este 0-0, dar SILVIU LUNG Jr. a avut o interventie de senzatie in fata lui ZEFFANE, dupa ce TOLISSO il pusese la incercare si in minutul 3.

UPDATE 19.45ECHIPE DE START:

ASTRA GIURGIU: Lung – Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, Junior Morais – Yahaya, Laban – G. Enache, Budescu, Amorim – Bukari.
Rezerve: D. Coman, Seto, Al. Ionita II, Grandin, Cristescu, L. Rus, Alibec
OLYMPIQUE LYON: Lopes – Jallet, B. Kone, Gonalons, Zeffane – Ferri, Tolisso – Njie, Malbranque, Ghezzal – Lacazette.
Rezerve: Gorgelin, Dabo, Ngouma, Danici, Mvuemba, Labidi, Bahlouli

ASTRA a castigat saptamana trecuta pe terenul francezilor si au devenit favoriti la calificare, insa meciul din aceasta seara se anunta a fi unul extrem de dificil mai ales ca DANIEL ISAILA nu va putea miza pe cel mai bun om al sau in acest debut de sezon, atacantul KEHINDE FATAI si nici pe unul dintre stalpii defensivei astrale, VALERICA GAMAN, ambii fiind accidentati.

In schimb VINCENT LABAN va putea juca impotriva conationalilor sai. Francezul a avut probleme dupa meciul cu Slovan de la Liberec, dar a jucat la LYON 86 de minute. 

CITESTE SI: LUDOGORETS-STEAUA 7-5 (0-0, 1-0, 6-5 dld) / Visul ros-albastrilor naruit de MOTI si RAPA

ASTRA GIURGIU are 17 meciuri in care nu a mai pierdut pe teren propriu. Ultima infrangere a avut loc pe 25 august 2013, cand a pierdut in fata celor de la Petrolul Ploiesti cu scorul de 2-1. De atunci “dracii negri” sunt neinvinsi acasa in Liga 1, avand 14 victorii si 3 egaluri (doar Ceahlaul, Steaua si Otelul au plecat cu punct de la Giurgiu).

OLYMPIQUE LYON, a fost invinsa, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de RC Lens, intr-un meci din etapa a 3-a a campionatului francez. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Lalaina Nomenjanahary, in minutul 11. 

Francezii nu au fost pretentiosi cind a venit vorba de locul de cazare pentru meciul de joi seara, contra ASTREI. Acestia au decis sa nu se stabileasca in Bucuresti, ci au ales sa stea in Giurgiu, la Hotel Sud, de 3 stele.

CITESTE SI: LYON – ASTRA, scor 1-2. Victorie fabuloasa pentru Astra in prima mansa a play-off-ului Europa League 

Daca ISAILA nu poate miza pe doua dintre piesele grele ale echipei sale, de cealalta parte HUBERT FOURNIER are infirmieria plina. Oaspetii au nu mai putin de 10 jucatori indisponibili, Samuel Umtiti, Henri Bedimo, Milan Biševac, Nabil Fekir, Gueïda Fofana, Yoann Gourcuff, Clément Grenier, Yassine Benzia, Mohamed Yattara (toti accidentati) si Lindsay Rose  (suspendat).

ASTRA GIURGIU – OLYMPIQUE LYON (echipe probabile, in tur: 2-1)

ASTRA GIURGIU: S. Lung jr. – Pliatsikas, Oros, Ben Youssef, Júnior Morais – Laban, Seto, Yahaya – Enache, Budescu, Bukari. Antrenor: Daniel Isaila.
OLYMPIQUE LYON: A. Lopes – Jallet, B. Koné, N’Gouma, Tolisso – Malbranque, Gonalons, Ferri – Lacazette, Bahlouli, Ghezzal. Antrenor: Hubert Fournier.

ARBITRI: SERGHEI KARASEV; asistenti: Anton Averianov, Tihon Kalugin. Rezerva: Aleksei Nikolaev.
STADION: “Marin Anastasovici” (Giurgiu)

Sursa foto: sport.ro