Astra – Steaua, scor 1 – 1. Ros-albastrii termina anul neinvinsi in Liga I

Partida ASTRA – STEAUA s-a incheiat cu scorul de 1-1, sambata seara,  intr-un meci restanta din etapa a II-a a Ligii I. In urma acestui meci, Astra ramane pe primul loc, insa cu doua meciuri jucate in plus, iar Steaua pe locul trei. Campioana a terminat anul neinvinsa in Liga I.

Enache a deschis scorul pentru Astra in minutul 35, iar Varela a egalat in minutul 45. Laurentiu Reghecampf a fost eliminat de Istvan Kovacs dupa ce a vrut sa paraseasca terenul la golul primit de ros-albastri. 

Gabriel Enache, marcatorul golului celor de la Astra, s-a declarat multumit de prestatia sa si a colegilor sai, insa e convins ca Astra a ratat o buna sansa de a obtine o victorie importanta in fata campioanei en-titre a Ligii 1.

“Am iesit bine, sa zicem, dar nu prea. Ar fi trebuit sa castigam cele trei puncte astazi. Cred ca se putea mai mult. Important e ca am jucat foarte bine si am fost o echipa omogena si ambitioasa. E pacat ca am luat doar un punct. in primul meci am facut cateva greseli, dar astazi am jucat foarte bine.

Sper ca in retur sa ne mentinem pe primul loc. Nu coteaza cine marcheaza, important e sa fim in varful clasamentului. Am avut emotii dupa ce Dani Coman s-a accidentat, insa si Silviu Lung este un portar cu experienta, in care avem incredere si a aparat foarte bine. Ma bucur ca fanii au fost alaturi de noi si speram sa-i facem fericiti. Am jucat foarte bine in acest tur si am sperat sa fim pe primul loc. Acum ne gandim sa ramanem acolo”, a declarat Gabriel Enache la Dolce Sport.

Astra – Steaua, Live Text (1-1)

Min 83: Budescu ii lasa locul lui Ivanovski.

Min 81: Ultima schimbare a Stelei, Stanciu intra in locul lui Piovaccari.

Min.77 – Schimbare la Steaua: iese Prepelita, accidentat, intra Iancu.

Min.73 – Bara Astra! O centrare din corner loveste stalpul portii lui Tatarusanu!

Min 73: Sutul lui Yazalde e deviat de Szukala, Tatarusanu e pacalit, dar mingea nu prinde spatiul portii. 

Min 70: Intra Cristescu, iese Yahaya

Min  67: Enache centreaza in fata portii lui Tatarusanu, Szukala intervine excelent si respinge.

Min 67: Yahaya primeste cartonas galben.

Min 65: Tatu il inlocuieste pe Chipciu.

Min 60: Bukari il inlocuieste pe Yoda. 

Min 53: Adi Popa suteaza, dar mingea e respinsa.

Nicio schimbare la inceputul celei de-a doua reprize. A inceput repriza a doua. 

Laurentiu Reghecampf a fost trimis in tribuna de Kovacs pentru proteste.

Min 45: Gol pentru Steaua la finalul primei reprize!! Varela a reusit sa egaleze din corner. Scorul devine 1-1.

Min 35: Gol Astra! Enache deschide scorul, este 1-0 pentru Astra! Un gol care scandalizeaza banca Stelei, Reghecampf isi scoate acreditarea de la gat si pleaca spre vestiare.

Min 19: Piovaccari primeste la 20 de metri, intra in careu, cade de langa fundasul Muresan. Se cere penalty, insa arbitrul Kovacs ii face semn sa se ridice de pe gazon. Piovaccari ar fi putut primi cartonas galben pentru simulare!

Min 11: Yoda are un contraatac fulger, ii trimite lui Budescu, acesta il intoarce pe Adi Popa si suteaza in blocajul lui Latovlevici.

Min 9:  Silviu Lung face fata cu brio la sutul extrem de periculos al lui Chipciu.

Min 7:  Gardos il faulteaza pe Yazalde si este lovitura libera pentru Astra.

Min 5: Tanase suteaza bine din marginea careului, Lung intervine spectaculos si respinge.

Min 3: Yazalde trimite cu capul, insa Tatarusanu retine mingea fara probleme.

A inceput meciul Astra – Steaua. 

UPDATE ora 18.20: Dani Coman s-a accidentat la incalzire, astfel incat Isaila este constrans sa faca o schimbare de ultim moment. Silviu Lung va intra pe teren in aceasta seara.

UPDATE ora 18.10: ASTRA – STEAUA, ECHIPE DE START:

ASTRA: Coman – Morais, Muresan, Ben Youssef, Matel – Laban, Yahaya – Yoda, Budescu, Enache – Yazalde.
Rezerve: Silviu Lung, Santos, Cristescu, Takayukio, Bukari, Ivanovski, Giurgiu.
Antrenor: Daniel Isaila.

STEAUA: Tatarusanu – Varela, Szukala, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Prepelita – Popa, Chipciu, Tanase – Piovaccari.
Rezerve: Nita, Rapa, Parvulescu, Stanciu, Radut, Tatu, Iancu.
Antrenor:Laurentiu Reghecampf.

Arbitri: I. Kovacs – M. Nagy, V. Marinescu

UPDATE ora 17.55: Kapetanos si Pintilie sunt suspendati. Kapetanos a fost suspendat doua etape de Comisia de Disciplina cu 2 etape si amendat 2000 de lei. “Conform art.63.1.b, coroborat cu art.63.2.4, lit. a din RD se sanctioneaza jucatorul Kapetanos Pantelis cu suspendare pentru 2 jocuri si o penalitate de 2000 lei. Irevocabila”, se arata in comunicatul LPF.

Kapetanos a primit cartonasul galben in partida de pe National Arena, dar probele video au demonstrat ca grecul merita cartonasul rosu pentru lovitura aplicata fundasului Muresan. 

STIRE INITIALA: In urma cu patru zile, Steaua a invins Astra (3-1), in etapa a 19-a a Ligii I.  O victorie a ros-albastrilor ar aduce Steaua la egalitate de puncte cu Astra, chiar daca are doua meciuri in minus.

De precizat ca Steaua este  la o partida distanta de a egala un record important. Daca nu vor pierde la Giurgiu, ros-albastrii vor egala un record care rezista de 25 de ani, potrivit Digi Sport. La finalul turului din editia de campionat 1988-1989, echipa pregatita pe atunci de Anghel Iordanescu a bifat pentru ultima data 17 meciuri consecutive in Liga 1 in care nu a cunoscut gustul infrangerii.

Steaua a inregistrat 11 victorii si 5 egaluri in acest sezon al Ligii 1. 

Chiar daca Mihai Stoica a spus ca s-ar multumi si cu un egal, Laurentiu Reghecampf vrea sa termine anul cu victorie si, poate, chiar pe primul loc. Steaua are nevoie de o victorie la doua goluri diferenta pentru a trece pe primul loc, deoarece, momentan, golaverajul Astrei (44-18) este superior Stelei (35-11), iar giurgiuvenii au un atac mai bun, potrivit Dolce Sport. 

Echipele probabile

Astra: D. Coman – Matel, Ben Youssef, A. Muresan, J. Morais – Yahaya, Laban – Yoda, Budescu, M. Cristescu – Yazalde

Rezerve: Lung jr – Gaman, Takayuki, G. Enache, Giurgiu, Bukari, Ivanovski
Antrenor: Daniel Isaila

Steaua: Tatarusanu – Varela, Gardos, Szukala, Latovlevici – Bourceanu, Prepelita – Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tanase – Piovaccari

Rezerve: Fl. Nita – Rapa, Chipciu, Pirvulescu, Varela, G. Iancu, Tarnovan
Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Astra Giurgiu:

Victorii: 13
Remize: 2
Infrangeri: 3
Golaveraj: 44-18 (+26)

Steaua:
Victorii: 11
Remize: 5
Infrangeri: 0
Golaveraj: 35-11 (+24).