ASTRA v WEST HAM UNITED 1-1 (0-1) / CAMPIOANA mai spera la CALIFICARE

​ASTRA GIURGIU se va intalni, joi seara, cu  WEST HAM UNITED, intr-o partida contand pentru prima mansa a PLAY-OFF-ului EUROPA LEAGUE, o reeditare a confruntarii de anul trecut, din turul III preliminar al aceleiasi competitii. Meciul dintre “astrali” si “ciocanari” se va disputa pe stadionul Marin Anastasovici cu incepere de la ora 21.15 si va putea fi urmarit, in direct, la postul de televiziune Digi Sport.

UPDATE 2ASTRA GIURGIU a remizat cu WEST HAM UNITED, scor 1-1, in prima mansa a play-off-ului Europa League, rezultat ce ii da sperante la calificarea in grupele competitiei. Englezii au deschis scorul din penalty, in ultimul minut al primei reprize. Sapunaru a comis hent in careu, iar Noble a transformat lovitura de pedeapsa. ASTRA GIURGIU a inceput bine repriza secunda, insa golul egalizator a venit abia in minutul 83. Alibec a revenit cu un gol spectaculos dupa accidentarea suferita la Campionatul European din Franta, iar calificarea se va decide in mansa retur din Anglia.

UPDATE 1: S-au anuntat echipele de start:

ASTRA GIURGIU: S. Lung jr – Vangjeli, Geraldo, Fabricio, J. Morais – Sapunaru Lovin – Ionita, Takayuki, Teixeira – D. Niculae
Rezerve: Gavrilas, Oros, Balaure, Stan, Florea, Mansaly, Alibec
Antrenor: Marius Sumudica

WEST HAM UNITED: Randolph – Burke, Ogbonna, Oxford, Byram – Antonio, Obiang, Noble, Tore – Calleri, Valencia
Rezerve: Adrian – Reid, Kouyate, Fletcher, Collins, Browne, Carroll 
Antrenor: Slaven Bilic

STIRE INITIALA

Spre deosebire de sezonul precedent, antrenorul Marius Sumudica va trebui sa se descurce in dubla cu gruparea londoneza fara mai multi jucatori, De Amorim si Boldrin care au semnat recent cu STEAUA, Dandea si Alibec accidentati, in timp ce imprumutul lui Budescu a intrat in impas. In ciuda acestui fapt, antrenorul suspendat al gazdelor din aceasta seara a declarat intr-un interviu acordat presei de specialitate ca vrea sa le faca viata grea englezilor si ca elevii sai vor incerca sa nu primeasca gol.

De cealalta parte, Slaven Bilic nu va mai face aceeasi greseala ca anul trecut atunci cand s-a prezentat la Giurgiu cu o echipa formata mai mult din rezerve si jucatori de perspectiva. Cu toate acestea, tehnicianul croat nu va putea miza pe doi dintre superjucatorii sai din linia ofensiva, Dmitri Payet si Andre Ayew. 

WEST HAM UNITED este o grupare infiintata in anul 1895, avand in palmares trei Cupe ale Angliei, o Supercupa a Angliei, o Cupa a Cupelor si o Cupa UEFA Intertoto. In sezonul precedent, “”ciocanarii” au terminat pe locul 7 in Premier League, asigurandu-si locul in turul III preliminar al Europa League, unde au trecut de Domzale, scor 4-2 la general.

ASTRA GIURGIU, campioana din LIGA I, a fost eliminata in turul al treilea al preliminariilor Champions League, acolo unde a avut-o ca adversara pe FC Copenhaga, cu care a remizat, scor 1-1, in partida tur pe teren propriu, pierzand insa la scor de neprezentare in Danemarca. ASTRA GIURGIU o va intalni pentru al doilea an consecutiv pe WEST HAM UNITED, de data aceasta in PLAY-OFF-ul EUROPA LEAGUE. In editia de anul trecut a EUROPA LEAGUE, ASTRA GIURGIU a eliminat-o pe WEST HAM UNITED in turul III preliminar, dupa 2-2 in deplasare si 2-1 acasa.

Englezii sunt la al patrulea duel cu o formatie romaneasca. In sezonul 1980/1981, in turul 2 al Cupei Cupelor, WEST HAM UNITED a eliminat-o pe Politehnica Timisoara (4-0 acasa, 0-1 in deplasare). In sezonul 1999/2000 al Cupei UEFA, “ciocanarii” au jucat impotriva Stelei, ros-albastrii calficandu-se mai departe dupa 2-0 la Bucuresti si 0-0 la Londra.

ASTRA GIURGIU v WEST HAM UNITED (echipe probabile):


ASTRA GIURGIU: 
Lung – Vangjeli, Sapunaru, Fabricio, Morais – Lovin, Seto – Boudjemaa, Teixeira, Florea – Niculae. Antrenor: Marius Sumudica (suspendat va urmari meciul din tribuna).
WEST HAM UNITED: Randolph – Burke, Randolph, Ogbonna – Antonio, Noble, Kouyate, Byram – Tore, Calleri, Valencia. Antrenor: Slaven Bilic.
STADION: Marin Anastasovici (Giurgiu).
ARBITRU: ARTUR SOARES DIAS (Portugalia).

Sursa foto: uefa