ASUR cere Curtii de Conturi sa se SESIZEZE in legatura cu FINANTAREA CONTINUA a BISERICILOR din fondul de rezerva bugetara

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita printr-un comunicat sa se SESIZEZE in privinta FINANTARII CONTINUE a BISERICILOR din fondul de rezerva bugetara si sa opreasca “aceasta hemoragie de fonduri publice”.

Potrivit ASUR, in Monitorul Oficial a fost publicata luni o noua Hotarare de Guvern prin care se aloca importante sume de bani din fondul de rezerva bugetara pentru finantarea unor catedrale si manastiri. Cei 6.000.000 lei alocati acum vin sa se adauge unei sume identice aprobate in august, tot printr-o Hotarare de Guvern, si directionata catre unitati de cult din judetul Iasi, mai spune sursa citata.

Citeste si: PONTA si-a continuat periplul religios. A mers la Biserica Sfantul Gheorghe Nou la slujba de comemorare a lui Brancoveanu

“De fiecare data cand sunt alegeri, avem ocazia sa vedem adevaratele prioritati ale celor care ne conduc. Sistemul de sanatate este in colaps, elevii nu au manuale, constructia de autostrazi – o farsa. Ni se spune ca «nu sunt bani», dar iata ca pentru biserici se gasesc urgent bani”, a declarat Toma Patrascu, presedintele ASUR.

Citeste si: Sebastian Bodu cere Curtii de Conturi sa verifice cum s-au gestionat banii primiti de Biserica Ortodoxa

Asociatia isi reafirma pozitia privind necesitatea unei stricte separari a Statului de Biserica. Astfel, ASUR sustine ca finantarea publica a unitatilor de cult trebuie sa inceteze, iar in unitatile publice de invatamant trebuie pastrata o stricta neutralitate confesionala, prozelitismul religios fiind interzis chiar si de catre legislatia actuala.

ASUR lanseaza o invitatie publica tuturor oamenilor nemultumiti de relatia tot mai stransa dintre Stat si Biserica ca in aceasta duminica sa se fotografieze in fata unei scoli sau a unui spital alaturi de un panou pe care sa scrie ”Stop Biserificarii Romaniei!” si sa publice imaginea pe conturile lor de pe retelele sociale.

Sursa foto: adevarul.ro