ATAC ANTISEMIT la un AZIL evreiesc de BATRANI din KANSAS CITY soldat cu trei MORTI

Un ATAC ANTISEMIT  s-a produs la un AZIL evreiesc de BATRANI din apropierea orasului american KANSAS CITY. ATACATORUL, un neonazist in varsta de 70 de ani, a deschis focul si a UCIS trei persoane de origine israeliana, noteaza presa de peste ocean.

TREI persoane au fost ucise de un NEONAZIST in varsta de 70 de ani, dupa ce ATACATORUL a deschis focul intr-un AZIL evreiesc de BATRANI. In momentul in care a fost ARESTAT, criminalul a fost auzit strigand: “HEIL HITLER!”

Un barbat alb, septuagenar, a UCIS duminica trei persoane, intre care si un baiat in varsta de 14 ani, intr-un centru comunitar si un azil evreiesti din Kansas (centrul Statelor Unite), inainte de a fi retinut de politie, relateaza AFP.

Seful politiei din Overland Park, un orasel situat in apropiere de Kansas City, a refuzat sa califice in acest stadiu drept ANTISEMITE faptele barbatului, argumentand in cadrul unei conferinte de presa ca este “prea devreme in ancheta”.

Citeste si: Un COPIL MORT si alti 12 RANITI in SUA, dupa ce o masina a intrat intr-o gradinita 

Seful politiei, John Douglass, a refuzat sa confirme aceasta informatie. “In mod evident, cu un astfel de act de violenta in doua centre evreiesti, apare intrebarea” cu privire la caracterul antisemit al atacului, care este o axa a anchetei, a declarat el.

Suspectul a facut “mai multe declaratii” in masina politiei care il ducea la comisariat, a adaugat el, fara a preciza insa continutul acestora. Presedintele Barack Obama a condamnat acest atac pe care il considera “oribil” si a prezentat condoleante familiilor victimelor.

Sursa foto: washington post