ATAC ARMAT asupra unei masini apartinand Consulatului SUA din Afganistan

Cel putin doua PERSOANE au fost RANITE miercuri intr-un ATAC ARMAT asupra unei masini a CONSULATULUI AMERICAN din Herat, oras din vestul Afganistanului, au anuntat autoritatile locale citate de Mediafax.

INCIDENTUL ARMAT  s-a PRODUS la cinci zile dupa ATACUL asupra Consulatului indian din acelasi oras si la o zi dupa propunerea presedintelui american BARACK OBAMA de a mentine mii de soldati in Afganistan pana in 2016.

O masina a misiunii diplomatice americane aflata in drum spre aeroportul din Herat a fost ATACATA miercuri de persoane INARMATE neidentificate, au anuntat autoritatile locale.

Citeste si: REVOLTA TUNISIA: Patru politisti UCISI intr-un atac terorist

Un reprezentant al CONSULATULUI AMERICAN a precizat, sub acoperirea anonimatului, ca doi membri ai personalului insarcinat cu securitatea au fost RANITI in acest ATAC, fara sa precizeze daca acestia sunt americani.

Patru insurgenti au deschis focul asupra MISIUNII DIPLOMATICE a Indiei la Herat vinerea trecuta, fara sa provoace victime in randul personalului. Presedintele afgan Hamid Karzai a afirmat in cursul saptamanii ca a primit informatii potrivit carora atacul a fost comis de Lashkar-e-Taïba (LeT), grupare armata islamista cu baza in Pakistan, dar un reprezentat al LeT a respins acuzatiile.

Citeste si: ATAC ARMAT la BRUXELLES: Trei MORTI si un RANIT grav la Muzeul Evreiesc din capitala Belgiei

Afganistanul se confrunta cu un val de violente inaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in urma carora va fi desemnat succesorul lui Hamid Karzai la conducerea tarii. Talibanii, care au anuntat in urma cu doua saptamani lansarea “ofensivei de primavara” nu au reusit sa perturbe semnificativ primul tur al ALEGERILOR PREZIDENTIALE, din 5 aprilie, dar si-ar putea intensifica eforturile pentru a sabota cel de-al doilea tur, prevazut la 14 iunie.

Scrutinul este considerat un test major pentru Afganistan, care risca sa fie cuprins de haos dupa retragerea celor 51.000 de soldati NATO, pana la sfarsitul anului. Presedintele BARACK OBAMA a propus miercuri mentinerea a 9.800 de soldati in Afganistan dupa 2014. Acestia vor parasi insa treptat Afganistanul pana la sfarsitul lui 2016, a precizat liderul american.

Sursa foto: rnews.ro