ATAC ARMAT CANADA: Trei politisti au fost UCISI, alti doi sunt RANITI grav

Trei POLITISTI au fost UCISI miercuri seara prin IMPUSCARE de catre un barbat inarmat, in varsta de 24 de ani, iar alti doi au fost RANITI, la Moncton, principalul oras din New Brunswick, o provincie in estul Canadei, a anuntat politia federala.

O a treia persoana a fost RANITA si SPITALIZATA, in urma acestui ATAC ARMAT, au anuntat serviciile de sanatate din provincie, fara sa se stie daca este vorba despre un politist.

O URMARIRE era in curs, in noaptea de miercuri spre joi, intr-o incercare de localizare a SUSPECTULUI, un barbat in varsta de 24 de ani, identificat ca fiind Justin Bourque de catre Jandarmeria Regala din Canada (GRC), intr-un mesaj postat pe contul de Twitter, in care nu sunt precizate circumstantele ATACULUI.

Citeste si: ATENTAT SINUCIGAS comis de un AMERICAN in SIRIA

Jandarmeria din New Brunswick a difuzat o imagine cu SUSPECTUL, care poarta o uniforma militara si are asupra sa doua arme de foc. In fotografie apare un barbat cu parul ceva mai lung, blond, si o banda de pe cap, nebarbierit si cu un rucsac kaki in spate.

SUSPECTUL se ascundea intr-un cartier plin de vegetatie din nordul orasului, potrivit politiei, care le-a cerut locuitorilor sa nu iasa din case si sa se baricadeze. “Ramaneti inauntru. Inchideti usile”, i-a sfatuit politia federala, cerand automobilistilor sa nu intre in zona de urmarire.

Primarul orasului Moncton, George Leblanc, a reluat acest mesaj care indeamna la prudenta si a cerut “tuturor locuitorilor sa respecte avertismentele” politiei, care actioneaza “in conditii extrem de dificile”. Leblanc a recomandat persoanelor care nu erau in masura sa revina acasa sa mearga la prieteni sau familie si sa “ramana pana la noi ordine”.

Citeste si: LUGANSK: Separatistii PRORUSI le-au dat un ULTIMATUM granicerilor ucraineni 

“Adresez cele mai sincere condoleante familiilor politistilor decedati si colegilor acestora. Curajul si actiunea lor de (miercuri) seara vor ramane intiparite in amintirile noastre”, a mai declarat primarul acestui oras cu aproximativ 70.000 de locuitori.

“Este vorba despre o seara foarte dificila pentru comunitatea noastra, ramaneti calmi dar vigilenti. Sunt increzator in faptul ca GRC va restaura in curand pacea si ordinea”, a adaugat el.

Sursa foto: stirileprotv.ro