ATAC ARMAT IN CEHIA: Noua oameni au MURIT dupa ce un barbat a DESCHIS FOCUL intr-un local. UPDATE

Noua oameni au MURIT marti dupa-amniaza dupa ce un barbat a deschis focul intr-un restaurant din localitatea Uhersky Brod din estul Cehiei, potrivit Agerpres, care citeaza AFP.

Conform primelor informatii, un barbat inarmat a dat buzna in restaurant si a deschis focul la intamplare. “Potrivit informatiilor noastre, exista noua morti” la locul incidentului, a anuntat postul de televiziune public ceh.

Citeste si: ALERTA in SUEDIA, la sediul unui ziar din Orebro s-a primit un pachet suspect

La randul sau, Pavel Benedikt Stransky, purtator de cuvant al politiei, a indicat ca barbatul inarmat care a deschis focul in jurul orei locale 13 (12.00 GMT), a fost deja neutralizat.

Citeste si: ATACURI ARMATE COPENHAGA: Politia a confirmat identitatea SUSPECTULUI

Potrivit Reuters, care citeaza agentia de presa ceha CTK, ministrul de interne ceh Milan Chovanec a declarat ca in atac au murit opt persoane si autorul.

Un reprezentant al politiei cehe a confirmat ca atacul a avut loc in Uhersky Brod, localitate aflata la 300 km sud-est de Praga.

Conform BBC, in momentul atacului in restaurant se aflau aprocimativ 20 de persoane.

Site-ul ceh Lidovky a anuntat ca autorul atacului a fost ucis de un comando al politiei cehe. Interventia trupelor speciale a durat aproximativ o ora si jumatate.

Atacul s-a soldat si cu raniti, o femeie fiind spitalizata in stare grava.

Autorul atacului este un barbat in varsta de circa 60 de ani, originar din Uhersky Brod, si cunoscut ca avand probleme psihice, dupa cum a declarat primarului acestui oras cu 18.000 de locuitori, Patrik Kuncar.

Aproximativ 25 de focuri de arma au fost auzite in restaurantul Drujba (care in limbile slave inseamna prietenie), situat in centrul orasului Uhersky Brod si in care se aflau circa 20 de persoane in momentul atacului, potrivit lui Kuncar.

Sursa foto: theguardian.com