TUNISIA: 22 de morti, dintre care 20 de turisti in atentatul terorist de la Muzeul Bardo.UPDATE

ATAC ARMAT IN TUNISIA. Bilant tragic al atacului terorist din capitala Tunisiei: 19 oameni au murit, 15 dintre ei fiind turisti. Acestia au murit, miercuri, intr-un atac comis de mai multi indivizi inarmati la Muzeul Bardo din capitala Tunisiei. In momentul atacului in muzeu se aflau circa 100 de turisti, majoritatea dintre acestia fiind evacuati imediat dupa incident.

UPDATE 22:52: 20 de turisti straini si 2 tunisieni au fost ucisi in atacul comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis, a facut cunoscut un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Mohamed Ali Aroui, citat de AFP.

“Sunt 22 de morti, dintre care 20 de turisti sud-africani, francezi, polonezi si italieni”, a declarat purtatorul de cuvant, fara sa precizeze numarul de morti pe fiecare nationalitate. 

Autoritatile tunisiene au amintit pentru prima data despre prezenta unuia sau mai multor cetateni francezi printre victime. Intre timp, autoritatile de la Paris au prezentat un bilant cu sase francezi raniti si nu au confirmat decesul niciunei persoane cu cetatenie franceza. Ambasada Frantei la Tunis a anuntat ca verifica informatiile purtatorului de cuvant tunisian.

La Roma, Ministerul de Externe a confirmat moartea a trei italieni in atac si a precizat ca alti sase sunt raniti.

Presedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez, Radoslaw Sikorski, a afirmat la randul sau ca, “foarte posibil, sapte polonezi au fost ucisi”.

Un precedent bilant al atacului prezentat de premierul tunisian, Habib Essid, a informat despre 17 turisti care si-au pierdut viata, “de nationalitate poloneza, italiana, germana si spaniola”.

De asemenea, Mohamed Ali Aroui a mai informat ca 42 de persoane au fost ranite, printre care italieni, francezi, belgieni si un rus.

La randul sau, Ministerul Sanatatii de la Tunis a contabilizat 21 de morti, dar nu a fost in masura sa ofere detalii despre nationalitatea acestora, potrivit serviciului sau de presa contactat de AFP. 

 

UPDATE 16.33: Final de criza terorista in Tunisia. Politistii tunisieni au luat cu asalt muzeul din apropierea Parlamentului din Tunis, in care mai multi turisti erau tinuti ostatici, doi teroristi au fost ucisi, un altul a fost capturat. Ultimele informatii arata ca nu ar mai fi turisti tinuti ostatici in muzeu. Cei doi atacatori au fost ucisi si unul arestat. In atac a murit si un politist. Ministerul Roman de Externe a transmis ca niciun roman nu a fost ranit sau ucis in atac. In total ar vorba de 19 morti, turisti, politisti si teroristi.

ATAC ARMAT TUNISIA. Potrivit unor rapoarte neconfirmate mai multi turisti au fost luati OSTATICI.  Impuscaturile au avut loc la MUZEUL BARDO, care se afla langa cladirea PARLAMENTULUI din centrul TUNISULUI.  La momentul ATACULUI ARMAT, deputatii discutau legislatia referitoare la ANTI-TERORISM. PARLAMENTUL a fost EVACUAT. 

CITESTE SI: ATAC ARMAT in MALI: Impuscaturile s-au soldat cu cinci MORTI si zece RANITI. UPDATE 

ATAC ARMAT TUNISIA. Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne tunisian a declarat pentru Reuters ca doi militanti s-au ascuns in interiorul muzeului si sunt inconjurati de fortele de securitate.  MUZEUL BARDO, cunoscut pentru colectia sa de antichitati, este printre principalele atractii turistice din TUNIS. 

CITESTE SI: ATAC ARMAT IN CEHIA: Noua oameni au MURIT dupa ce un barbat a DESCHIS FOCUL intr-un local. UPDATE 

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: trt.net.tr