ATAC ARMAT intr-un HOTEL de LUX din MANILA! STATUL ISLAMIC a revendicat ATENTATUL

Focuri de arma si explozii au fost auzite, joi noapte, intr-un complex hotelier de lux din capitala statului Filipine, Manila. Experti in securitate din cadrul centrului american pentru supravegherea website-urilor jihadiste (SITE) au semnalat pe Twitter ca un purtator de cuvant jihadist a atribuit atacul unor “lupi solitari” ai gruparii Statul Islamic, informeaza presa externa citata de Ziare.com.

Complexul Resort World Manila a anuntat pe retelele de socializare ca Politia are situatia sub control.Deocamdata nu au fost anuntate oficial date privind eventuale victime, dar presa locala vorbeste despre 36 de morti si 25 de raniti, informatie pe care o are de la Crucea Rosie.

Martori oculari afirma ca au vazut mai multi indivizi inarmati in Resort World Manila. In cadrul acestui complex, situat aproape de aeroportul din Manila, functioneaza si un cazinou.In urma cu o saptamana, presedintele Rodrigo Duterte a impus legea martiala pentru 60 de zile in regiunea Mindanao, unde armata filipineza a intervenit dupa ce insurgenti islamisti au preluat controlul unei parti a orasului Marawi, iar luptele sunt in continuare in desfasurare.

Sursa foto: BBC