ATAC ARMAT la baza militara Fort Hood: Un soldat american a ucis 3 militari si a ranit alti 16 inainte de a se sinucide

ATAC ARMAT la baza militara Fort Hood din SUA! Un soldat american a ucis trei militari si a ranit alti 16 inainte de a se sinucide cu un pistol, miercuri, in baza americana Fort Hood din Texas, in sudul Statelor Unite, a anuntat generalul Mark Milley, comandantul bazei.

Acest soldat a participat la patru misiuni in Irak, in 2011, si a suferit de “probleme mentale”, in special de depresie, pentru care a fost tratat, a precizat generalul, adaugand ca nu detine “niciun indiciu” care sa sugereze comiterea unui eventual act terorist.

“Confirm ca un atac armat are loc in baza Fort Hood. Baza a fost inchisa” pana la noi ordine, a declarat pentru AFP Donnie Adams, un purtator de cuvant al serifului comitatului Bell.

O persoana a fost ucisa, iar alte 14 ranite, a precizat un oficial american, anuntand, totodata, ca bilantul ar putea fi revizuit in crestere. 

Citeste si: Senatul SUA sustine ca CIA a indus in eroare administratia si populatia americana

El nu a dezvaluit identitatea persoanei ucise. Potrivit presei americane, atacatorul s-ar fi sinucis dupa ce a deschis focul in directia victimelor sale. Oficiali ai bazei militare au precizat ca decesul presupusului atacator “nu a fost confirmat”.

Fort Hood este cea mai mare baza militara din Statele Unite. Pe contul sau de Twitter, baza a cerut “tuturor persoanelor aflate in post” sa “se adaposteasca”.

“Persoanele ranite au fost transportate la centrul medical Carl R. Darnall Medical Center si in alte spitale locale”, a precizat baza intr-un comunicat. “Numeroase forte de ordine sunt la fata locului”, potrivit comunicatului.

“Urmarim foarte indeaproape situatia”, a declarat presedintele Statelor Unite, Barack Obama, aflat la Chicago. “Vreau sa asigur pe toata lumea ca vom merge pana la capat pentru a afla ce s-a intamplat cu adevarat”, a spus el. “Suntem devastati de faptul ca un astfel de lucru a putut sa aiba loc din nou”, a spus el. 

Potrivit unui martor intervievat de postul de televiziune local KCEN TV, presupusul atacator ar fi un barbat aflat la bordul unui autoturism Toyota.

CBS afirma ca presupusul atacator ar fi un militar de 34 de ani, iar atacul armat ar fi fost declansat de o disputa intre militari.

“Toate gandurile noastre sunt pentru personalul bazei Fort Hood”, a scris armata americana pe contul sau de Twitter.

Pe 5 noiembrie 2009, maiorul Nidal Hassan a deschis focul intr-un cabinet medical de la baza Fort Hood, provocand moartea a 13 persoane, dintre care 12 militari.

Din primele informatii, incidentul s-a petrecut in zona Calea Girocului din Timisoara, dupa ce politistii de la Rutiera au tras pe dreapta autoturismul condus de Florin Ilie. Cunoscutul luptator K1 a incercat sa fuga de politisti pe jos. Acestia au pornit in urmarirea lui, scrie tion.ro.

Florin Ilie s-ar fi intors la un moment dat si l-a lovit pe unul dintre politistii aflati in urmarirea sa. Colegul politistului lovit a scos imediat arma si a tras un foc de avertisment in aer.

Florin Ilie a fost prins si va fi condus la audieri. in urma cu patru ani, Florin Ilie a fost implicat intr-un incident similar, insa in Caras-Severin. Atunci, Ilie, aflat la volanul unui autoturism Audi Q7 a refuzat sa opreasca la un control de rutina al politistilor de frontiera din judetul invecinat, acestia fiind nevoiti sa faca uz de arma pentru oprirea autoturismului.

Florin Ilie a fost condus la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, fiind acuzat de ultraj. Politistul pe care l-a lovit a fost dus la Spitalul Judetean din Timisoara pentru investigatii medicale.

Foto: politico.com