ATAC ARMAT la CONSULATUL SUA din ISTANBUL: Autorii sunt DOUA FEMEI. UPDATE

UPDATE 14:50 ATACUL ASUPRA CONSULATULUI SUA din Istanbul a fost comis de DOUA FEMEI, dintre care una a fost RANITA si CAPTURATA DE POLITIE, a anuntat biroul guvernatorului din Istanbul, relateaza Reuters.

Totodata a fost confirmat și faptul ca trei atacatori și un ofiter de politie au fost uciși intr-un atac separat asupra unei SECTII DE POLITIE din metropola turca.

In același timp, guvernul de la Ankara a acuzat un GRUP DE EXTREMA STANGA AR FI RESPONSABIL pentru atacul asupra Consulatului american de la Istanbul și pe REBELII KURZI pentru atacul impotriva sectiei de politie, in care au murit patru persoane, a declarat un oficial turc sub rezerva anonimatului.

STIRE INITIALA

Doi indivizi au deschis focul, luni, asupra cladirii consulatului SUA din Istanbul, cel mai mare oras din Turcia, si au fugit dupa ce politia a ripostat. Agentia de stiri Cihan a informat ca cei doi atacatori implicati in atacul asupra cladirii din cartierul Sariyer din Istanbul sunt un barbat si o femeie, a informat canalul CNN Turk, relateaza Reuters.

Reuters nu a putut confirma informatiile aparute in presa. CNN Turk a precizat ca nu au existat victime. Turcia s-a aflat intr-o stare sporita de alerta dupa lansarea luna trecuta a unui “razboi sincronizat asupra terorismului”, care include atacuri aeriene impotriva combatantilor Statului Islamic din Siria si a militantilor kurzi din nordul Irakului si detentia la domiciliu a sute de suspecti.

CITESTE SI: TURCIA: DOI MORTI SI 24 DE RANITI IN URMA UNUI ATAC SINUCIGAS AL PKK

Misiunile diplomatice ale SUA in Turcia au mai fost vizate in trecut de atacuri, aminteste Reuters. Frontul Revolutionar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), ai carui membri se numara printre cei arestati in ultimele saptamani, a revendicat responsabilitatea pentru un atentat sinucigas asupra Ambasadei SUA la Ankara in 2013, in care a fost ucis un membru al fortelor de securitate turcesti.

Sursa foto: hurryiet