Atac armat Texas: 26 de morti si 20 de raniti in urma atacului de la o biserica baptista

Un barbat a deschis focul, duminica, intr-o biserica baptista din Sutherland Springs, Texas. Atacatorul a ucis 26 de persoane si a ranit alte 20 de oameni, informeaza AFP.
 
Autoritatile locale au anuntat ca atacatorul a fost impuscat. Potrivit unui martor, printre victimele atacului se numara si un copil de doi ani. Un alt martor a declarat pentru CBS News ca a auzit aproximativ 20 de focuri de arma. Cel putin sase elicooptere s-au deplasat la fata locului pentru a-I transporta pe raniti la spitalele din zona.
 
Atacul a avut loc in mica localitate Sutherland Springs din Wilson County, Texas, unde oamenii erau adunati la biserica baptista, informeaza si BBC.”Ne rugam pentru toti cei care au fost raniti in acest act de rautate. Le multumim oamenilor legii pentru interventia prompta”, a declarat guvernatorul Texasului, Greg Abbott.
 
Martorii sustin ca de obicei la slujba participau in jur de 50 de persoane. Atacatorul care a deschis focul asupra lor si-a incarcat arma de mai multe ori, deci a tras cateva zeci de gloante, astfel ca bilantul final al victimelor este posibil sa creasca.
 
Sursa foto: the independent