ATAC ARMAT TUNISIA: Teroristii aveau MITRALIERE provenind din ROMANIA

Cei cinci autori ai atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis aveau mitraliere de tip Kalasnikov AK-47 provenind din Romania, afirma surse citate de site-ul italian 2duerighe.it.  

Teroristii aveau asupra lor centuri explozive si arme automate foarte avansate“, a afirmat ministrul tunisian de Interne, Najem Gharsalli. Alti trei presupusi autori ai atacului armat au reusit sa fuga, fiind cautati activ de fortele de ordine.

CITESTE SI: GRUPAREA JIHADISTA STAT ISLAMIC A REVENDICAT ATACUL ASUPRA MUZEULUI BARDO DIN TUNIS 

Cinci teroristi islamisti inarmati cu arme automate si cu centuri explozive au participat la atacul armat comis miercuri in Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 23 de morti si 50 de raniti, in principal turisti europeni.

Premierul Tunisiei, Habib Essid, a declarat, potrivit Corriere della Sera, ca doi dintre autorii atacului terorist – Yassine Laabidi si Jabeur Khachnaoui – au murit in schimburile de focuri cu fortele de ordine.

Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat, intr-un mesaj audio, atacul armat de miercuri comis asupra Muzeului Bardo din Tunis. In mesaj au fost laudati cei doi atacatori, inarmati cu mitraliere si bombe, si care in inregistrarea audio sunt numiti “cavaleri ai Statului Islamic”. 

CITESTE SI: TUNISIA: 22 DE MORTI, DINTRE CARE 20 DE TURISTI IN ATENTATUL TERORIST DE LA MUZEUL BARDO. UPDATE

In urma atentatului – soldat cu 23 de morti, dintre care 17 turisti straini (in principal europeni) si 50 de raniti – autoritatile tunisiene au arestat noua islamisti suspectati de implicare in organizarea complotului terorist care, potrivit unor surse, ar fi vizat nu doar Muzeul Bardo ci si Parlamentul tunisian, situat in cladirea vecina, unde avea loc o dezbatere privind o lege antiterorista.