Atac brutal asupra unui actor cunoscut dintr-un serial de succes. Agresorii l-au bătut și i-au legat o funie de gât

Actorul american Jussie Smollett, starul serialului “Empire”, a fost internat marţi la Chicago, după ce a fost atacat de două persoane care au lansat “insulte rasiste şi homofobe” la adresa sa, au indicat autorităţile, citate de AFP, scrie Agerpres.

Jussie Smollett mergea pe străzile din centrul Chicago-ului în jurul orei 2:00 dimineaţa atunci când doi indivizi s-au apropiat de el, strigându-i “insulte rasiste şi homofobe”. Smollett a fost bătut apoi de cei doi atacatori, care au aruncat asupra sa o “substanţă chimică necunoscută”, a indicat poliţia.

Citește și: BEN AFLECK, DAT AFARĂ DIN FRANCIZA “BATMAN”. CE SE ȘTIE DESPRE ACTORUL CARE ÎL VA ÎNLOCUI

“La un moment dat, unul dintre ei a înfăşurat o funie în jurul gâtului victimei”, se indică în comunicat. “Având în vedere seriozitatea acuzaţiilor, luăm această anchetă foarte serios şi o tratăm ca pe o posibilă infracţiune motivată de ură”, a declarat Departamentul de Poliţie din Chicago.

Agresarea acestui actor afroamerican în vârstă de 36 de ani, care îşi declarase public orientarea homosexuală, a provocat o emoţie puternică în rândul publicului şi a declanşat un torent de condamnări. De asemenea, mai multe grupuri pentru apărarea drepturilor civile şi a drepturilor LGBT şi-au exprimat solidaritatea cu Smollett.

Sursa foto: twitter